Повітряне пюре
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 50 хв.
Щоб картопляне пюре вийшло ніжним і повітряним, потрібно знати кілька нюансів в приготуванні цього простого блюда. І тоді все у вас вийде ідеально.
Опис приготування:
Молоко повинно бути обов'язково гарячим. В іншому випадку пюре набуває сіруватого відтінку і стає холодним. Сметана робить пюре ще білішим, м'яким і повітряним. Не рекомендую збивати пюре блендером або міксером, воно стане тягучим і неприємним на смак.
- Картопля - 500 грам
- Молоко - 120 мілілітрів
- Вершкове масло - 25 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Крем - 1 Чайна ложка
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Картопля очистіть, помийте і крупно наріжте. Викладіть в каструлю і залийте водою, краще фільтрованої.
Доведіть воду з картоплею до кипіння, приправити сіллю і вогнем ubav'te. Через 30-35 хвилин картопля буде готовий. Злийте воду.
Ретельно розімніть відварну картоплю до однорідної, гладкої консистенції, без грудочок.
Додайте гаряче молоко і продовжуйте розминати картопля.
Викладіть вершкове масло і знову розімніть пюре.
В самому кінці додайте сметану.
Перемішайте пюре.
Повітряне картопляне пюре готове. Подавайте на гарнір або як самостійну страву з овочами і соліннями.