Повітряне безе
(покроковий рецепт з фото)
Ніжне і повітряне безе по ГОСТу готується не так і складно. Готове безе можна начиняти будь-яким кремом і подавати у вигляді тістечка. Всі любителі солодкого по достоїнству оцінять цей рецепт.
Якщо ви любите всякі домашні смаколики, то подивіться, як приготувати повітряне безе по ГОСТІВСЬКА рецептом. При бажанні остиглі тістечка можна начинити вершковим кремом, ірискою або залишити в такому вигляді. За смаком повітряне безе виходить дуже хрустким і легким.
- Білок - 4-5 штук
- Цукор - 220 грам
- Ванільний цукор - За смаком
- Лимонний сік - 0, 25 чайних ложки
1. За ГОСТІВСЬКА рецептом для приготування безе потрібно взяти 90гр яєчного білка. Я порахувала, це приблизно 4-5 яєць, з яких ми отримаємо білок.
2. Збиваємо білки в дуже густу піну, додаючи поступово цукор. У самому кінці додаємо ванільний цукор і лимонний сік. Маса за консистенцією виходить тягучою, гладкою і однорідної на вигляд.
3. Беремо кондитерський мішок, викладаємо туди безе і видавлюємо на лист для випікання (деко я зазвичай встеляю пергаментним папером).
4. Форму і розмір ДСТУ не задає, тому дайте політ вашої фантазії. Розігріваємо духовку до 100 градусів і відправляємо безе на одну годину в духовку.
5. Коли наш повітряний безе охолоне, його можна начиняти, поливати шоколадом, карамеллю або подавати в чистому вигляді.