Рецепт Повітряне безе фото

Повітряне безе
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Яйця, Яєчний білок
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Десерти, Безе

Ніжне і повітряне безе по ГОСТу готується не так і складно. Готове безе можна начиняти будь-яким кремом і подавати у вигляді тістечка. Всі любителі солодкого по достоїнству оцінять цей рецепт.

Якщо ви любите всякі домашні смаколики, то подивіться, як приготувати повітряне безе по ГОСТІВСЬКА рецептом. При бажанні остиглі тістечка можна начинити вершковим кремом, ірискою або залишити в такому вигляді. За смаком повітряне безе виходить дуже хрустким і легким.

  • Білок - 4-5 штук
  • Цукор - 220 грам
  • Ванільний цукор - За смаком
  • Лимонний сік - 0, 25 чайних ложки
повітряне безе - фото крок 1
1. За ГОСТІВСЬКА рецептом для приготування безе потрібно взяти 90гр яєчного білка. Я порахувала, це приблизно 4-5 яєць, з яких ми отримаємо білок.
повітряне безе - фото крок 2
2. Збиваємо білки в дуже густу піну, додаючи поступово цукор. У самому кінці додаємо ванільний цукор і лимонний сік. Маса за консистенцією виходить тягучою, гладкою і однорідної на вигляд.
повітряне безе - фото крок 3
3. Беремо кондитерський мішок, викладаємо туди безе і видавлюємо на лист для випікання (деко я зазвичай встеляю пергаментним папером).
повітряне безе - фото крок 4
4. Форму і розмір ДСТУ не задає, тому дайте політ вашої фантазії. Розігріваємо духовку до 100 градусів і відправляємо безе на одну годину в духовку.
повітряне безе - фото крок 5
5. Коли наш повітряний безе охолоне, його можна начиняти, поливати шоколадом, карамеллю або подавати в чистому вигляді.

Схожі рецепти