Повітряне безе
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-6
Час приготування: 1 г. 20 хв.
Ніжне і повітряне безе по ГОСТу готується не так і складно. Готове безе можна начиняти будь-яким кремом і подавати у вигляді тістечка. Всі любителі солодкого по достоїнству оцінять цей рецепт.
Опис приготування:
Якщо ви любите всякі домашні смаколики, то подивіться, як приготувати повітряне безе по ГОСТІВСЬКА рецептом. При бажанні остиглі тістечка можна начинити вершковим кремом, ірискою або залишити в такому вигляді. За смаком повітряне безе виходить дуже хрустким і легким.
- Білок - 4-5 штук
- Цукор - 220 грам
- Ванільний цукор - За смаком
- Лимонний сік - 0, 25 чайних ложки
1. За ГОСТІВСЬКА рецептом для приготування безе потрібно взяти 90гр яєчного білка. Я порахувала, це приблизно 4-5 яєць, з яких ми отримаємо білок.
2. Збиваємо білки в дуже густу піну, додаючи поступово цукор. У самому кінці додаємо ванільний цукор і лимонний сік. Маса за консистенцією виходить тягучою, гладкою і однорідної на вигляд.
3. Беремо кондитерський мішок, викладаємо туди безе і видавлюємо на лист для випікання (деко я зазвичай встеляю пергаментним папером).
4. Форму і розмір ДСТУ не задає, тому дайте політ вашої фантазії. Розігріваємо духовку до 100 градусів і відправляємо безе на одну годину в духовку.
5. Коли наш повітряний безе охолоне, його можна начиняти, поливати шоколадом, карамеллю або подавати в чистому вигляді.