Тісто для ватрушок повітряне
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам на замітку свій варіант, як приготувати тісто для ватрушок повітряне та надзвичайно смачне. Якщо ви любите апетитну домашню випічку, тоді рецепт точно для вас.
Це чудова ідея солоденького до чаю для дорослих і дітей. М'яке дріжджове тісто чудово поєднується з сирною начинкою. До речі, зробити ватрушки можна не тільки з сиром, але і з вищим ступенем, наприклад, буде теж здорово. Сподіваюся, що ви оціните цей класний рецепт.
- Вода - 100 мілілітрів
- Молоко - 100 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Пакетик сухих дріжджів - 1 штука
- Борошно - 3.5 склянки (приблизно)
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
1. Ось такий набір інгредієнтів вам потрібно. Начинка в даному випадку традиційна - сир, цукор і жовток.
2. Для початку потрібно зробити опару - в теплій воді розчиніть цукор і дріжджі з ложкою борошна. Через 15 хвилин введіть окремо збиті з дрібкою солі яйця. Влейте молоко, додайте розтоплене вершкове масло. Поступово всипте просіяне борошно і замісити тісто.
3. Залиште тісто підходити на пару годин. Після розділіть його на невеликі шматочки.
4. Скачайте кульками, накрийте чистим рушником, залиште на півгодинки, Зійдіться ще раз.
5. За допомогою склянки зробіть виїмки в центрі кожної кульки.
6. Наповніть ватрушки начинкою.
7. Надішліть ватрушки в розігріту до 180 градусів і випікайте хвилин 25-30 до румяности.
8. Трохи остудіть, присипте за бажанням цукровою пудрою і подавайте до столу.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!