Тісто для ватрушок з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Любіть балувати себе і близьких апетитною домашньою випічкою? Тоді пропоную вам звернути увагу на це нескладний і дуже вдалий варіант, як приготувати тісто для ватрушок з сиром.
Сам процес досить простий і не викличе проблем навіть у тих, хто не дуже добре працює з тестом. Якщо у вас є хлібопічка, то можна довірити основну частину роботи техніці. За бажанням в тісто також можете додати яєчко. Ватрушки виходять ніжними і повітряними, так що раджу придивитися до цього рецепту.
- Борошно - 400 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Сухі дріжджі - 8 грам
- Вершкове масло - 50 грам
1. Дріжджі і цукор залийте теплим молоком і залиште на 10-15 хвилин.
2. Додайте розтоплене вершкове масло, щіпку солі і просіяне борошно. Замісити м'яке тісто і залиште його в теплі години на 1.5-2, щоб воно добре підійшло.
3. Після розділіть тісто на ось такі невеликі шматочки.
4. За допомогою склянки зробіть поглиблення в центрі.
5. Основа для ватрушки готова.
6. Підготуйте начинку. В даному випадку це сир, цукор, трохи сметани, жовток і ванілін для аромату.
7. Розкладіть сир по центру заготовок з тіста. Можна змастити збитим яйцем.
8. Випікайте при температурі 180 градусів до рум'яної (близько півгодини).
9. Ось, що вийшло.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!