Рецепт Тісто для ватрушок без дріжджів фото

Тісто для ватрушок без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей
Випічка , Ватрушки
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Для любителів експериментів на кухні хочу запропонувати дуже цікавий і нескладний варіант, як приготувати тісто для ватрушок без дріжджів з додаванням цільнозерновий борошна. Дуже смачно і корисно!

Опис приготування:

Цей класний рецепт припаде до смаку всім любителям хрусткого, тонкого, легкого тесту. Такі ватрушки стануть справжньою знахідкою для тих, кому подобається велика кількість начинки. До речі, крім традиційного сиру рекомендую додати трохи варення за смаком або крихту шоколаду, наприклад. Раджу взяти рецепт на замітку, адже це відмінний варіант випічки і для дорослих, і для дітей.

  • Борошно - 1 Склянка
  • Борошно цільнозернове - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 1/4 склянки
  • Молоко - 1/4 склянки
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яйце - 1 штука
тісто для ватрушок без дріжджів - фото крок 1
1. З тестом все дуже просто - з'єднайте в глибокій мисці яйце з цукром і дрібкою солі, збийте. Додайте воду і молоко, розтоплене вершкове масло. Просійте борошно і ретельно вимішайте.
тісто для ватрушок без дріжджів - фото крок 2
2. Тісто приберіть в холодильник на годинку.
тісто для ватрушок без дріжджів - фото крок 3
3. На присипаної борошном робочій поверхні розкачати тісто досить тонко. Виріжте кружечки.
тісто для ватрушок без дріжджів - фото крок 4
4. Руками акуратно сформуйте бортики.
тісто для ватрушок без дріжджів - фото крок 5
5. Викладіть на деко, застелене пергаментом, і наповніть сирною начинкою. Надішліть ватрушки в розігріту до 180 градусів духовку.
тісто для ватрушок без дріжджів - фото крок 6
6. Випікайте ватрушки хвилин 15-20 до румяности.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти