Тісто для ватрушок без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів експериментів на кухні хочу запропонувати дуже цікавий і нескладний варіант, як приготувати тісто для ватрушок без дріжджів з додаванням цільнозерновий борошна. Дуже смачно і корисно!
Цей класний рецепт припаде до смаку всім любителям хрусткого, тонкого, легкого тесту. Такі ватрушки стануть справжньою знахідкою для тих, кому подобається велика кількість начинки. До речі, крім традиційного сиру рекомендую додати трохи варення за смаком або крихту шоколаду, наприклад. Раджу взяти рецепт на замітку, адже це відмінний варіант випічки і для дорослих, і для дітей.
- Борошно - 1 Склянка
- Борошно цільнозернове - 1 Склянка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1/4 склянки
- Молоко - 1/4 склянки
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 1 штука
1. З тестом все дуже просто - з'єднайте в глибокій мисці яйце з цукром і дрібкою солі, збийте. Додайте воду і молоко, розтоплене вершкове масло. Просійте борошно і ретельно вимішайте.
2. Тісто приберіть в холодильник на годинку.
3. На присипаної борошном робочій поверхні розкачати тісто досить тонко. Виріжте кружечки.
4. Руками акуратно сформуйте бортики.
5. Викладіть на деко, застелене пергаментом, і наповніть сирною начинкою. Надішліть ватрушки в розігріту до 180 градусів духовку.
6. Випікайте ватрушки хвилин 15-20 до румяности.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!