Тісто для ватрушок з повидлом
(покроковий рецепт з фото)
Домашня випічка - найсмачніша, згодні? А якщо ще і нескладна, то подвійно приємно! Рекомендую вам на замітку один дуже класний і простий рецепт, як приготувати тісто для ватрушок з повидлом.
Хто сказав, що ватрушки обов'язково потрібно робити з сиром? З коханим повидлом вони будуть не менш смачними. Це відмінний варіант солоденького до чаю і для дорослих, і для дітей. Саме тісто виходить повітряним, ніжним, а ватрушки буквально тануть у роті. Обов'язково спробуйте!
- Борошно - 3 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Цукор - 50 грам
- Дріжджі - 15 грам (пресовані)
- Яйце - 2 штуки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
1. У глибокій мисці в теплому молоці розчиніть цукор і дріжджі.
2. Через 10 хвилин вбийте яйця, додайте рослинне масло і щіпку солі. Ретельно перемішайте і всипте просіяне борошно. Замісити тісто і залиште в теплі години на 1.5-2.
3. Коли тісто добре збільшилася в обсязі, розділіть його на 12 кульок. Викладіть їх на деко, застелене пергаментом і змащений маслом. Накрийте чистим рушником і залиште ще на півгодинки.
4. За допомогою склянки зробіть поглиблення для начинки. За бажанням можна змастити жовтком.
5. Розкладіть улюблене повидло.
6. І відправте ватрушки в розігріту до 180 градусів духовку.
7. Випікайте до рум'яності. Приємного чаювання!