Рецепт Тісто для ватрушок з картоплею фото

Тісто для ватрушок з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Ватрушки
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Національна слов'янська випічка - ватрушка - зараз не те щоб готується на кухнях. І це даремно, адже вона в домашньому виконанні виходить дуже пишною і ситної (особливо якщо з несолодкої начинкою).

Опис приготування:

Але щоб зробити ці вироби, для початку треба вибрати тісто. А це не так просто, адже є різні варіанти, потрібно знайти своє. Я вам пропоную дізнатися про те, як приготувати тісто для ватрушок з картоплею. Воно, природно, несолодке і добре піднімається, адже замішується на дріжджах.

  • Борошно - 650 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Вода тепла - 1, 5-2 склянки
  • Дріжджі сухі - 10 грам
  • Рослинна олія - 0, 5 склянки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
тісто для ватрушок з картоплею - фото крок 1
Дріжджі розведіть у склянці води. Додайте до них 450 г борошна. Залиште опару в теплому місці, поки вона не підніметься. Потім всипте борошно і воду. Залиште ще на 2 годину.
тісто для ватрушок з картоплею - фото крок 2
Потім додайте сіль, масло і яйця. Замішайте еластичне тісто. Залиште його, щоб воно ще раз піднялося. А вже потім розкачайте, підсипаючи борошно. Розділити тісто на частини.
тісто для ватрушок з картоплею - фото крок 3
Тісто розкачати в коржі, в кожної зробіть поглиблення, і вставка načinku.

Схожі рецепти