Тісто для ватрушок з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Національна слов'янська випічка - ватрушка - зараз не те щоб готується на кухнях. І це даремно, адже вона в домашньому виконанні виходить дуже пишною і ситної (особливо якщо з несолодкої начинкою).
Але щоб зробити ці вироби, для початку треба вибрати тісто. А це не так просто, адже є різні варіанти, потрібно знайти своє. Я вам пропоную дізнатися про те, як приготувати тісто для ватрушок з картоплею. Воно, природно, несолодке і добре піднімається, адже замішується на дріжджах.
- Борошно - 650 грам
- Яйце - 2 штуки
- Вода тепла - 1, 5-2 склянки
- Дріжджі сухі - 10 грам
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Дріжджі розведіть у склянці води. Додайте до них 450 г борошна. Залиште опару в теплому місці, поки вона не підніметься. Потім всипте борошно і воду. Залиште ще на 2 годину.
Потім додайте сіль, масло і яйця. Замішайте еластичне тісто. Залиште його, щоб воно ще раз піднялося. А вже потім розкачайте, підсипаючи борошно. Розділити тісто на частини.
Тісто розкачати в коржі, в кожної зробіть поглиблення, і вставка načinku.