Печиво повітряне
(покроковий рецепт з фото)
Домашнє печиво - швидше вишукування, ніж буденний десерт до чаю. Рідко його печуть вдома, адже в магазинах різних видів печенюшок в достатку. Я люблю печиво повітряне і хрустке, печу його самостійно.
Розсипчасте і повітряне печиво з хрусткою скоринкою, приготоване своїми руками, це дуже просто і дуже швидко. Сьогодні я розповім, як приготувати печиво повітряне, з продуктів, які знайдуться на будь-якій кухні. Відмінна альтернатива покупним "чогось до чаю", без всяких добавок і консервантів. Печеньки, ніжні і тануть у роті, дуже швидко з'їдаються, так що зробіть подвійну порцію, на всякий випадок.
- Борошно - 200 грам
- Цукор - 100 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Сухе молоко - 100 грам
- Розпушувач - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - 40 мілілітрів
Борошно просійте в глибокий посуд, додайте цукор, розпушувач, сухе молоко і дрібку солі. Все добре перемішайте.
Додайте тепле молоко і рослинне масло.
Змішайте всі до однорідності, спочатку виделкою, а далі - руками. Тісто повинне вийти еластичним і досить м'яким.
Розділити тісто 12 шматочків і вологими руками сформуйте кульки.
Покладіть заготовки на деко і пріплюсніте їх, надаючи плоску форму майбутнім печенюшками.
Надішліть в розігріту духовку до 160 градусів на 12-15 хвилин. Печиво повинне залишитися світлим.