Рецепт Печиво повітряне фото

Печиво повітряне
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Молоко
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На швидку руку , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Печиво
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 30 хв.

Домашнє печиво - швидше вишукування, ніж буденний десерт до чаю. Рідко його печуть вдома, адже в магазинах різних видів печенюшок в достатку. Я люблю печиво повітряне і хрустке, печу його самостійно.

Опис приготування:

Розсипчасте і повітряне печиво з хрусткою скоринкою, приготоване своїми руками, це дуже просто і дуже швидко. Сьогодні я розповім, як приготувати печиво повітряне, з продуктів, які знайдуться на будь-якій кухні. Відмінна альтернатива покупним"чогось до чаю" , без всяких добавок і консервантів. Печеньки, ніжні і тануть у роті, дуже швидко з'їдаються, так що зробіть подвійну порцію, на всякий випадок.

  • Борошно - 200 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Сухе молоко - 100 грам
  • Розпушувач - 1/4 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 40 мілілітрів
печиво повітряне - фото крок 1
Борошно просійте в глибокий посуд, додайте цукор, розпушувач, сухе молоко і дрібку солі. Все добре перемішайте.
печиво повітряне - фото крок 2
Додайте тепле молоко і рослинне масло.
печиво повітряне - фото крок 3
Змішайте всі до однорідності, спочатку виделкою, а далі - руками. Тісто повинне вийти еластичним і досить м'яким.
печиво повітряне - фото крок 4
Розділити тісто 12 шматочків і вологими руками сформуйте кульки.
печиво повітряне - фото крок 5
Покладіть заготовки на деко і пріплюсніте їх, надаючи плоску форму майбутнім печенюшками.
печиво повітряне - фото крок 6
Надішліть в розігріту духовку до 160 градусів на 12-15 хвилин. Печиво повинне залишитися світлим.

Схожі рецепти