Повітряне печиво медове
(покроковий рецепт з фото)
Хочу "пригостити" вас смачним рецептиком печива. Воно невагоме, повітряне, ніжне і солодке. У самому печиво немає меду, адже гріти його не можна, тому ми занурюватиме готове печиво в мед! дивіться!
Для тесту обов'язково заздалегідь охолодіть молоко і вершкове масло, тоді воно менше візьме борошна і буде більш повітряним! Також приготуйте дві будь-які вирубки для печива. Чому дві? Одна більшого розміру, інша маленька, щоб виконати дірочки в печиво. Під час випічки воно добре збільшується в розмірах, враховуйте це, розташовуючи печиво на пергаменті. Отже, дивіться, як приготувати повітряне печиво медове. Хай щастить!
- Холодне вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 300 грам(200 г борошна млинців, 100 г пшеничного)
- Розпушувач - 20 грам
- Цукор - 30 грам
- Молоко - 160 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Мед рідкий - За смаком
Підготуйте продукти. Вершкове масло обов'язково охолодіть заздалегідь, поріжте кубиками приблизно 1 з 1 см. Молоко теж бажано брати з холодильника.
З'єднайте в глибокій посудині обидва види борошна, сіль, цукор, розпушувач і вершкове масло. Руками або вилочкою з'єднайте масло з іншими продуктами. Повинна вийти крихта.
У центрі зробіть поглиблення, влийте туди молоко і почніть замішувати тісто. Місіть до тих пір, поки воно не стане однорідним і пластичним.
Ось таке тісто вийшло! Увімкніть духовку на 210 градусів, прогрейте. Приготуйте деко, застелите його пергаментом. Також знадобляться вирубки для печива: одна велика, інша поменше.
Розкачайте тісто завтовшки не більш 1 см. Вирубкою для печива великий видавіть кружечки. Меншою вирубкою зробіть дірочки. Надішліть печиво на пергамент і в духовку на 12-15 хвилин.
Повітряне печиво готове! Залишилося зробити його медовим, для цього охолоджуємо його, занурюємо кожну в рідкий мед і подаємо до чаю! приємного!