Рецепт Повітряне печиво медове фото

Повітряне печиво медове
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Молоко, Вершкове масло, Мед
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На швидку руку, Десерт, Полудень
Випічка, Солодке, Печиво

Хочу "пригостити" вас смачним рецептиком печива. Воно невагоме, повітряне, ніжне і солодке. У самому печиво немає меду, адже гріти його не можна, тому ми занурюватиме готове печиво в мед! дивіться!

Для тесту обов'язково заздалегідь охолодіть молоко і вершкове масло, тоді воно менше візьме борошна і буде більш повітряним! Також приготуйте дві будь-які вирубки для печива. Чому дві? Одна більшого розміру, інша маленька, щоб виконати дірочки в печиво. Під час випічки воно добре збільшується в розмірах, враховуйте це, розташовуючи печиво на пергаменті. Отже, дивіться, як приготувати повітряне печиво медове. Хай щастить!

  • Холодне вершкове масло - 100 грам
  • Борошно - 300 грам(200 г борошна млинців, 100 г пшеничного)
  • Розпушувач - 20 грам
  • Цукор - 30 грам
  • Молоко - 160 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Мед рідкий - За смаком
повітряне печиво медове - фото крок 1
Підготуйте продукти. Вершкове масло обов'язково охолодіть заздалегідь, поріжте кубиками приблизно 1 з 1 см. Молоко теж бажано брати з холодильника.
повітряне печиво медове - фото крок 2
З'єднайте в глибокій посудині обидва види борошна, сіль, цукор, розпушувач і вершкове масло. Руками або вилочкою з'єднайте масло з іншими продуктами. Повинна вийти крихта.
повітряне печиво медове - фото крок 3
У центрі зробіть поглиблення, влийте туди молоко і почніть замішувати тісто. Місіть до тих пір, поки воно не стане однорідним і пластичним.
повітряне печиво медове - фото крок 4
Ось таке тісто вийшло! Увімкніть духовку на 210 градусів, прогрейте. Приготуйте деко, застелите його пергаментом. Також знадобляться вирубки для печива: одна велика, інша поменше.
повітряне печиво медове - фото крок 5
Розкачайте тісто завтовшки не більш 1 см. Вирубкою для печива великий видавіть кружечки. Меншою вирубкою зробіть дірочки. Надішліть печиво на пергамент і в духовку на 12-15 хвилин.
повітряне печиво медове - фото крок 6
Повітряне печиво готове! Залишилося зробити його медовим, для цього охолоджуємо його, занурюємо кожну в рідкий мед і подаємо до чаю! приємного!

Схожі рецепти