Медове печиво з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Смачне печиво з волоськими горіхами на вершковому маслі з додаванням меду. Всередині воно розсипчасте, повітряне, та й приготувати його простіше простого! дивіться, розповім, як приготувати "медове печиво"!
Для печива я беру волоські горіхи очищені, але це не обов'язково, підійдуть будь-які, які ви любите. Тісто дуже приємне в роботі, легке і пластичне, в духовці зростає трохи, враховується це, коли будете викладати на пергамент. Моїм домашнім дуже воно подобається, солодке і смачне, з ароматом меду і горішків. Хай щастить!
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Мед натуральний - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Розпушувач тіста - 2 чайних ложки
- Волоські горіхи очищені - 80-100 грам
1. Підготуйте продукти, приступимо! Відразу можна включити духовку, печиво випікається при 180 градусах.
2. Розм'якшене вершкове масло з'єднайте з цукром і медом, ложкою добре розітріть масу. Вершкове масло легко розм'якшується в мікрохвильовці, буквально 30 секунд і готово.
3. Додайте яйця, перемішайте ретельно віночком або вилочкою, мені зручно ложкою.
4. Борошно з'єднайте з розпушувачем, всипати частинами в рідку основу і замішують тісто.
5. Замісити м'яке еластичне тісто.
6. Розкачайте тісто, товщина приблизно 1 см. Вирубкою видавіть печиво, покладіть в горіхи, придавите злегка, щоб горішки залишилися в тесті.
7. Застеліть деко пергаментом, покладіть на невеликій відстані печиво. Надішліть в духовку на 20 хвилин. У мене вийшло два таких дека.
8. Печиво готове! Зніміть з дека і дайте охолонути.
9. Готове печиво зберігайте в пакеті. Приємного!