Рецепт Великоднє медове печиво фото

Великоднє медове печиво
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Яйця , Мед
Вагітним і годуючим
На святковий стіл , Пасха
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Смачне і ошатне печиво до свята Пасхи безсумнівно сподобається всім. Готується легко, а процес прикраси - дуже захоплюючий, особливо сподобається діткам.

Опис приготування:

Стіл на Великдень завжди було заведено накривати смачно і красиво. Всі страви були яскравими і ароматними. Хочу поділитися з вами простим рецептом приготування пасхального медового печива, його пекла моя бабуся. Тоді не було стільки красивою цукрової посипки як зараз, але її випічка завжди була красивою. Смачне печиво, яскрава красива глазур - вони дуже сподобаються дітям. Таке печиво можна красиво упакувати і дарувати своїм гостям. Розповідаю, як приготувати великоднє медове печиво.

1. Розтопити на водяній бані мед, масло і цукор.

2. Додати соду і розмішувати хвилини 2.

3. Потім додаємо яйця і борошно, і замішуємо тісто. Тісто має бути досить м'яким, але не липнути до рук. По бажанню, можна разом з борошном додати спеції - корицю, кардамон, імбир, цедру лимона - на ваш смак.

4. Посипаємо стіл борошном і розгортаємо тісто в пласт, товщиною 0, 5 см.

5. А тепер вирізаємо фігурки з тіста. Можна зробити у формі яйця, зайців, метеликів - залежить від того, які формочки для печива у вас є.

6. Викладаємо печиво на деко і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці до злегка коричневого кольору. Печиво випікається досить швидко, стежте за духовкою.

7. Глазур робиться дуже просто. Розбовтуватися в глибокій мисочці білок і додаємо до нього лимонний сік і частинами цукрову пудру. Повинна вийти суміш, по густоті як сметана.

8. Ділимо глазур на 3-4 частини і будемо її фарбувати. Якщо у вас немає харчових барвників, скористаємося тим, що є під рукою. Буряковий сік, морквяний сік, зеленка Додайте по крапельці в різні мисочки, розмішайте і отримаєте глазур різних кольорів.

9. А тепер розмалюємо остиглі печива. Можна це зробити за допомогою кондитерського шприца з тонкою насадкою, а можна викласти глазур в файловий пакетик і трішечки відрізати його куточок. Печива можна покрити білою глазур'ю, а кольоровий малювати візерунок. Що намалювати нехай вам підказує ваша фантазія і ваші дітки.

10. Глазур на печиво повинна висохнути і подаємо печива до столу.

Гарного вам свята!


  • Мед - 5 Ст. Ложок
  • Яйця - 4 штуки(1 білок - для глазурі, інше - в тісто)
  • Цукор - 1 Склянка
  • Масло вершкове або маргарин - 3 Ст. Ложки
  • Борошно - 3 склянки
  • Сода - 2 чайних ложки
  • Цукрова пудра - 200 грам
  • Лимонний сік - 0, 5 чайних ложки (для глазурі, можна без нього)
Стіл на Великдень завжди було заведено накривати смачно і красиво. Всі страви були яскравими і ароматними. Хочу поділитися з вами простим рецептом приготування пасхального медового печива, його пекла моя бабуся. Тоді не було стільки красивою цукрової посипки як зараз, але її випічка завжди була красивою. Смачне печиво, яскрава красива глазур - вони дуже сподобаються дітям. Таке печиво можна красиво упакувати і дарувати своїм гостям. Розповідаю, як приготувати великоднє медове печиво.

1. Розтопити на водяній бані мед, масло і цукор.

2. Додати соду і розмішувати хвилини 2.

3. Потім додаємо яйця і борошно, і замішуємо тісто. Тісто має бути досить м'яким, але не липнути до рук. По бажанню, можна разом з борошном додати спеції - корицю, кардамон, імбир, цедру лимона - на ваш смак.

4. Посипаємо стіл борошном і розгортаємо тісто в пласт, товщиною 0, 5 см.

5. А тепер вирізаємо фігурки з тіста. Можна зробити у формі яйця, зайців, метеликів - залежить від того, які формочки для печива у вас є.

6. Викладаємо печиво на деко і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці до злегка коричневого кольору. Печиво випікається досить швидко, стежте за духовкою.

7. Глазур робиться дуже просто. Розбовтуватися в глибокій мисочці білок і додаємо до нього лимонний сік і частинами цукрову пудру. Повинна вийти суміш, по густоті як сметана.

8. Ділимо глазур на 3-4 частини і будемо її фарбувати. Якщо у вас немає харчових барвників, скористаємося тим, що є під рукою. Буряковий сік, морквяний сік, зеленка Додайте по крапельці в різні мисочки, розмішайте і отримаєте глазур різних кольорів.

9. А тепер розмалюємо остиглі печива. Можна це зробити за допомогою кондитерського шприца з тонкою насадкою, а можна викласти глазур в файловий пакетик і трішечки відрізати його куточок. Печива можна покрити білою глазур'ю, а кольоровий малювати візерунок. Що намалювати нехай вам підказує ваша фантазія і ваші дітки.

10. Глазур на печиво повинна висохнути і подаємо печива до столу.

Гарного вам свята!

Схожі рецепти