Рецепт Великоднє тісто фото

Великоднє тісто
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вагітним і годуючим
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати тісто для пасочек. Пасха - мій улюблений традиційне свято. За святковим столом збираються всі покоління нашої родини. І страви повинні бути на висоті!

Опис приготування:

Великоднє тісто готується з простих інгредієнтів, але процес вимагає деякого часу, т.К. Тесту необхідно піднятися. Вам залишиться тільки помістити його в улюблені форми і запекти в духовці. В результаті вийде традиційні великодні паски, ароматні і повітряні. Смачного!

  • Яйце - 5 штук (кімнатної температури)
  • Цукор - 1 Склянка (якнайменше)
  • Ванільний цукор - За смаком (можна ванілін)
  • Сіль - щіпка
  • Молоко - 3/4 склянки (тепле)
  • Сухі джоржжі - 3 чайних ложки
  • Борошно - 4 склянки
  • Вершкове масло - 1/2 склянки (кімнатної температури)
  • Ізюм - 1 Склянка (без кісточок)
великоднє тісто - фото крок 1
Крок 1. Збийте міксером на високій швидкості яйця з цукром, ваніллю і сіллю. Збивайте близько 2 хвилин.
великоднє тісто - фото крок 2
Крок 2. Тепер змішайте сухі дріжджі з молоком. Додайте їх до збитою яєчною суміші.
великоднє тісто - фото крок 3
Крок 3. Увімкніть міксер на низькій швидкості, перемішайте вміст ємності, додайте 2 склянки борошна. Змішайте все до однорідної маси.
великоднє тісто - фото крок 4
Крок 4. Тепер потрібно додати вершкове масло, перемішайте його як слід, додайте решту (2 склянки) борошна, перемішайте близько 5 хвилин. Тісто стає липким і м'яким.
великоднє тісто - фото крок 5
Крок 5. Додайте родзинки, і знову перемішайте.
великоднє тісто - фото крок 6
Крок 6. Накрийте тісто плівкою. Поставте його на 1 годину в тепле місце. Тісто має збільшитися в два рази.
великоднє тісто - фото крок 7
Крок 7. Якщо ви побачили, що тісто збільшилася, значить - воно готове для подальшого приготування!

Схожі рецепти