Великоднє тісто
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати тісто для пасочек. Пасха - мій улюблений традиційне свято. За святковим столом збираються всі покоління нашої родини. І страви повинні бути на висоті!
Великоднє тісто готується з простих інгредієнтів, але процес вимагає деякого часу, т.К. Тесту необхідно піднятися. Вам залишиться тільки помістити його в улюблені форми і запекти в духовці. В результаті вийде традиційні великодні паски, ароматні і повітряні. Смачного!
- Яйце - 5 штук (кімнатної температури)
- Цукор - 1 Склянка (якнайменше)
- Ванільний цукор - За смаком (можна ванілін)
- Сіль - щіпка
- Молоко - 3/4 склянки (тепле)
- Сухі джоржжі - 3 чайних ложки
- Борошно - 4 склянки
- Вершкове масло - 1/2 склянки (кімнатної температури)
- Ізюм - 1 Склянка (без кісточок)
Крок 1. Збийте міксером на високій швидкості яйця з цукром, ваніллю і сіллю. Збивайте близько 2 хвилин.
Крок 2. Тепер змішайте сухі дріжджі з молоком. Додайте їх до збитою яєчною суміші.
Крок 3. Увімкніть міксер на низькій швидкості, перемішайте вміст ємності, додайте 2 склянки борошна. Змішайте все до однорідної маси.
Крок 4. Тепер потрібно додати вершкове масло, перемішайте його як слід, додайте решту (2 склянки) борошна, перемішайте близько 5 хвилин. Тісто стає липким і м'яким.
Крок 5. Додайте родзинки, і знову перемішайте.
Крок 6. Накрийте тісто плівкою. Поставте його на 1 годину в тепле місце. Тісто має збільшитися в два рази.
Крок 7. Якщо ви побачили, що тісто збільшилася, значить - воно готове для подальшого приготування!