Рецепт Медове печиво «Лекерлі» фото

Медове печиво «Лекерлі»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Горіхи , Сухофрукти , Мигдаль
Пісні страви
На полуденок
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 30 хв.

«Лекерлі» родом зі Швейцарії та перекладається як ласощі. Це старовинне медове печиво з ароматними спеціями, горіхами і цукатами готується просто. Порадуйте своїх рідних незвичайними солодощами!

Опис приготування:

"Лекерлі" - це просте в приготуванні швейцарське печиво. Перекладається воно як ласе печиво, і це дійсно так. Медове печиво"Лекерлі" дуже смачне і незвичайне. Його не кусають, а ламають на шматочки і кладуть в рот, печиво просто тане. Хочете дізнатися, як приготувати медове печиво"Лекерлі" ? Тоді читаємо рецепт і дивимося покрокове фото. Печиво дивовижне!

  • Мед - 170 грам
  • Борошно пшеничне - 250 грам
  • Цукати - 1/2 склянки
  • Мигдаль - 1/2 склянки
  • Ізюм - 1/2 склянки
  • Прянощі - 1 Чайна ложка (обкладинка, імбир, koriandr, мускатний горіх)
  • Цедра лимону - 1/2 штуки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Ваніль - 1 щіпка
  • Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки (для глазурі)
  • Кірс - 2 чайних ложки (алкоголь, вода, сік, молоко)
медове печиво
1. У рідкий мед додаємо просіяне борошно, розпушувач, ванілін і цедру половини лимона.
медове печиво
2. Потім додаємо цукати, мигдаль і вимочений і підсушений родзинки.
медове печиво
3. Вимішуємо тісто, а потім розподіляємо його в пласт товщиною 1 см на пергаменті і перекладаємо на деко. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин або менше, дивіться по своїй духовці, пласт повинен трохи підрум'янитися.
медове печиво
4. Тим часом приготуємо глазур для печива. У невеликому посуді змішуємо воду (сік, алкоголь, молоко) з цукровою пудрою.
медове печиво
5. Наносимо глазур на гарячий спечений пласт і розрізаємо"Лекерлі" на невеликі квадратики, ромбики або прямокутники.

Схожі рецепти