Медове печиво «Лекерлі»
(покроковий рецепт з фото)
«Лекерлі» родом зі Швейцарії та перекладається як ласощі. Це старовинне медове печиво з ароматними спеціями, горіхами і цукатами готується просто. Порадуйте своїх рідних незвичайними солодощами!
"лекерлі" - це просте в приготуванні швейцарське печиво. Перекладається воно як ласе печиво, і це дійсно так. Медове печиво "лекерлі" дуже смачне і незвичайне. Його не кусають, а ламають на шматочки і кладуть в рот, печиво просто тане. Хочете дізнатися, як приготувати медове печиво "лекерлі"? Тоді читаємо рецепт і дивимося покрокове фото. Печиво дивовижне!
- Мед - 170 грам
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Цукати - 1/2 склянки
- Мигдаль - 1/2 склянки
- Ізюм - 1/2 склянки
- Прянощі - 1 Чайна ложка (обкладинка, імбир, koriandr, мускатний горіх)
- Цедра лимону - 1/2 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ваніль - 1 щіпка
- Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки (для глазурі)
- Кірс - 2 чайних ложки (алкоголь, вода, сік, молоко)
1. У рідкий мед додаємо просіяне борошно, розпушувач, ванілін і цедру половини лимона.
2. Потім додаємо цукати, мигдаль і вимочений і підсушений родзинки.
3. Вимішуємо тісто, а потім розподіляємо його в пласт товщиною 1 см на пергаменті і перекладаємо на деко. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин або менше, дивіться по своїй духовці, пласт повинен трохи підрум'янитися.
4. Тим часом приготуємо глазур для печива. У невеликому посуді змішуємо воду (сік, алкоголь, молоко) з цукровою пудрою.
5. Наносимо глазур на гарячий спечений пласт і розрізаємо "лекерлі" на невеликі квадратики, ромбики або прямокутники.