Рецепт Повітряне бісквітне тісто фото

Повітряне бісквітне тісто
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка, Бісквіт

Ніжний і легкий бісквіт для торта або будь-якого іншого десерту приготувати зовсім нескладно, головне - робити все за рецептом, з толком і розстановкою. Пробуйте!

Смачний і пишний бісквіт виходить не завжди, але цей рецепт вас не підведе ніколи. Головне чітко слідувати вказівкам рецепта і результат - повітряний і легкий бісквіт, який ви зможете використовувати і для тортів, і для створення інших десертів. Рецепт приготування зовсім нескладний, запам'ятайте основні правила, які не можна порушувати - білки обов'язково повинні бути холодними! Цукор в білки додавати невеликими порціями! Акуратно вмішувати борошно! І не відкривати духовку, коли в ній печеться бісквіт. От і все. Нічого складного, чи не так? А тепер розповідаю, як приготувати повітряне бісквітне тісто. З даної кількості продуктів виходить бісквіт діаметром 18 см. І висотою приблизно 5 см. В готовому вигляді. Удачі вам і смачного бісквіта!

  • Яйце - 3 штуки
  • Цукор - 100 грам
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка (без гірки)
  • Борошно - 2, 5 Ст. Ложки (загальна вага борошна з крохмалем - 100 м)
повітряне бісквітне тісто - фото крок 1
Підготуємо всі необхідні продукти. Змішаємо борошно з крохмалем, куниці окремо від жовтків. Яйця повинні бути холодними - це важливо!
повітряне бісквітне тісто - фото крок 2
Збиваємо міксером білки на великій швидкості до тих пір, поки маса не стане зберігати форму сама по собі (до стійких піків).
повітряне бісквітне тісто - фото крок 3
Продовжуючи збивати, додаємо по столовій ложці цукор. Збиваємо хвилину-півтори, додаємо ще цукор, і так до кінця. Після того, як висипали останню порцію цукру, збиваємо ще хвилин 5. Повинна вийти пишна маса, яка добре тримає форму і не опадає.
повітряне бісквітне тісто - фото крок 4
Зменшуємо швидкість міксера, додаємо жовтки. Добре перемішуємо до однорідності. Довго збивати не треба.
повітряне бісквітне тісто - фото крок 5
Через сито просіваємо в миску зі збитою масою муку з крохмалем. Акуратно, не поспішаючи перемішуємо ложкою від низу до верху.
повітряне бісквітне тісто - фото крок 6
Викладаємо тісто у форму, разравниваем. Ставимо в розігріту до 170 градусів духовку. Випікаємо 10 хвилин, потім зменшуємо температуру до 160 градусів і продовжуємо піч ще 15 хвилин. Потім перевіряємо готовність дерев'яною зубочисткою.
повітряне бісквітне тісто - фото крок 7
Коли бісквіт спечеться, , не виймайте відразу ж з форми, дайте йому охолонути хвилин 15. Потім витягніть і покладіть на решітку до повного охолодження. Розрізати бісквіт для коржів можна буде годин через 6. Тому краще пекти його з вечора. В результаті виходить ось такий бісквіт.

Схожі рецепти