Повітряне тісто для булочок
(покроковий рецепт з фото)
Дуже часто у сучасних господинь з випічкою виникають проблеми, - тісто, особливо дріжджове, довго готується, а при цьому ще й часто не вдається. Будемо виправляти ситуацію! Пишною вам випічки!
Ні для кого не буде секретом, що домашня випічка - завжди найсмачніша, і як би наші господинь не намагалися заощадити собі час, купуючи заморожене тісто, - результат, на жаль, часто залишає бажати кращого. Тому пропоную "бабусин" класичний рецепт повітряного тіста для булочок, хоча звичайно ж, з нього ж можна зробити і піцу, і пиріжки, і все, що душі вашої завгодно. Приступаємо:
1. Для початку молоко потрібно трохи прогріти, але не доводити до кипіння, ясне діло.
2. Розчиняємо в молоці дріжджі і цукор, і можете додати 1 ст.Л. Борошна. Ретельно перемішуємо, закриваємо чистим рушником, і залишаємо в теплому місці приблизно на 10 хвилин.
3. Коли суміш почне пузиритися, - домішуємо в тісто яйце, просеяную борошно, сіль і рослинне масло. Ретельно вимішуємо, найкраще - руками.
4. Закриваємо рушником і залишаємо "набухати" в теплому місці.
5. Коли тісто підніметься в два рази, - ще раз перемішати, і ще раз залишимо доходити приблизно на стільки ж за часом.
6. І вже тепер формуємо наш виріб - будь то булочки, пиріжки, або основа для піци, а далі вже готуємо, виходячи з рецепта страви.
От і все! головне, що потрібно знати, якщо ставите питанням, як зробити повітряне тісто для булочок, - це те, що поспішати тут не потрібно, - чим більше ваше тісто "дихає", - тим пишніше вийде випічка! Так що навіть сформувавши ті ж булочки, - не поспішайте їх ставити відразу ж в духовку, - нехай постоять прямо на деку ще хвилин двадцять. Вдалою готування!
- Борошно - 500 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 6 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 3/4 склянки
1. Для початку молоко потрібно трохи прогріти, але не доводити до кипіння, ясне діло.
2. Розчиняємо в молоці дріжджі і цукор, і можете додати 1 ст.Л. Борошна. Ретельно перемішуємо, закриваємо чистим рушником, і залишаємо в теплому місці приблизно на 10 хвилин.
3. Коли суміш почне пузиритися, - домішуємо в тісто яйце, просеяную борошно, сіль і рослинне масло. Ретельно вимішуємо, найкраще - руками.
4. Закриваємо рушником і залишаємо "набухати" в теплому місці.
5. Коли тісто підніметься в два рази, - ще раз перемішати, і ще раз залишимо доходити приблизно на стільки ж за часом.
6. І вже тепер формуємо наш виріб - будь то булочки, пиріжки, або основа для піци, а далі вже готуємо, виходячи з рецепта страви.
От і все! головне, що потрібно знати, якщо ставите питанням, як зробити повітряне тісто для булочок, - це те, що поспішати тут не потрібно, - чим більше ваше тісто "дихає", - тим пишніше вийде випічка! Так що навіть сформувавши ті ж булочки, - не поспішайте їх ставити відразу ж в духовку, - нехай постоять прямо на деку ще хвилин двадцять. Вдалою готування!