Рецепт Дріжджове тісто для булочок фото

Дріжджове тісто для булочок
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто , Дріжджі , Здобне дрожевое тісто
На полуденок , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Пишні і здобні ароматні булочки до чаю або ранкової кави піднімуть вам настрій і зроблять початок дня краще! Показую і розповідаю, як приготувати дріжджове тісто для булочок просто і смачно!

Опис приготування:

Здобне тісто можна готувати як на сухих дріжджах, так і на пресованих. Хоча перший варіант швидше і простіше, таке тісто більше підходить для пирогів і піци. А ось з пресованих дріжджів виходить дуже легке і повітряне тісто, ідеальне для булочок. Для приготування дріжджового тіста для булочок раджу взяти вершкове масло, а не маргарину або спреда, а також домашнє молоко і свіжі пресовані дріжджі.

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Яйця - 3 штуки
  • Дріжджі - 30-40 грам
  • Борошно - 800-1000 грам
  • Цукор - 150-200 грам
  • Сіль - 1 щіпка
дріжджове тісто для булочок - фото крок 1
Підготуйте продукти для тіста: вони повинні бути всі кімнатної температури.
дріжджове тісто для булочок - фото крок 2
Розведіть дріжджі свіжі в половині склянці молока теплого (або води). Додайте чайну ложку цукру, розмішайте і поставте в тепле місце підходити. Якщо в склянці утворюється пінна шапочка і бульбашки, значить дріжджі підійшли і їх можна використовувати в приготуванні.
дріжджове тісто для булочок - фото крок 3
Масло вершкове розтопіть, додайте в нього молоко тепле, потім вбийте яйця, додайте сіль і цукор. Перемішайте і додайте в тісто дріжджі, що підійшли.
дріжджове тісто для булочок - фото крок 4
Потім поступово додайте борошно, її варто просіяти. Спочатку додайте 300 грамів, потім решту.
дріжджове тісто для булочок - фото крок 5
Головне - це добре тісто вимісити. Тісто має вийти легким, повітряним, воно не повинно липнути до рук.
Поставте тісто у великій мисці або каструлі в тепле місце (головне, щоб не було протягів). Коли тісто підійде, воно збільшиться приблизно вдвічі в розмірах. Його варто обминути - і тоді можна приступати до випічки булочок.
дріжджове тісто для булочок - фото крок 6
Ось так приблизно виглядає готове дріжджове тісто для булочок. Якщо хочете, з нього можна спекти не тільки булочки, але і пампушки з маком або пиріг. Смачного!

Схожі рецепти