Рецепт Сирне дріжджове тісто для булочок фото

Сирне дріжджове тісто для булочок
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Дріжджі
Страви без випічки
Для дітей
Випічка
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Кращого тесту для білочок я ніколи не робила. Воно просто перевершило всі мої очікування! ніжне, пластичне, повітряне, воно точно варто того, щоб спекти з нього ароматні сирні булочки.

Опис приготування:

Для тіста потрібно спочатку протерти пару раз сир через сито. Змішати його з іншими інгредієнтами, залишити в теплі на 1, 5 годину. Удачі Вам і смачної випічки!

  • Сир - 180 грам
  • Борошно - 360 грам
  • Цукор - 90-100 грам
  • Дріжджі свіжі - 25 грам
  • Молоко - 70 мілілітрів
  • Яйце - 2 штуки
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ароматизатор - 1 крапля
сирне дріжджове тісто для булочок - фото крок 1
Приготуйте продукти для сирного тесту. Відразу хочу звернути увагу на те, що кількість борошна орієнтовний, велику роль відіграє її вологість, сиру і величина яєць. Тому під час замісу тіста може знадобиться трохи більше-менше борошна. Сир краще брати вологі, не сухий!
сирне дріжджове тісто для булочок - фото крок 2
У теплому молоці розчинити дріжджі. Залиште на хвилин 10.
сирне дріжджове тісто для булочок - фото крок 3
Додайте всі інгредієнти, крім борошна, борошно будемо всипати частинами. Масло вершкове повинно бути кімнатної температури, м'яке. Можна його дістати заздалегідь з холодильника або просто розтопити на бані.
сирне дріжджове тісто для булочок - фото крок 4
Тепер додаємо просіяне борошно частинами не великими і замішувати колобок.
сирне дріжджове тісто для булочок - фото крок 5
Не варто додавати занадто багато борошна, мало того, щоб тісто перестало липнути до рук. Воно повинно вийти м'яке і не забите. Накрийте чистою і сухою серветкою і поставте в тепло на 1, 5 годину.
сирне дріжджове тісто для булочок - фото крок 6
Тісто підійшло, зросла, значить готово! Використовуйте його на призначенням.

Схожі рецепти