Сирне дріжджове тісто для булочок
(покроковий рецепт з фото)
Кращого тесту для білочок я ніколи не робила. Воно просто перевершило всі мої очікування! ніжне, пластичне, повітряне, воно точно варто того, щоб спекти з нього ароматні сирні булочки.
Для тіста потрібно спочатку протерти пару раз сир через сито. Змішати його з іншими інгредієнтами, залишити в теплі на 1, 5 годину. Удачі Вам і смачної випічки!
- Сир - 180 грам
- Борошно - 360 грам
- Цукор - 90-100 грам
- Дріжджі свіжі - 25 грам
- Молоко - 70 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 60 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Ароматизатор - 1 крапля
Приготуйте продукти для сирного тесту. Відразу хочу звернути увагу на те, що кількість борошна орієнтовний, велику роль відіграє її вологість, сиру і величина яєць. Тому під час замісу тіста може знадобиться трохи більше-менше борошна. Сир краще брати вологі, не сухий!
У теплому молоці розчинити дріжджі. Залиште на хвилин 10.
Додайте всі інгредієнти, крім борошна, борошно будемо всипати частинами. Масло вершкове повинно бути кімнатної температури, м'яке. Можна його дістати заздалегідь з холодильника або просто розтопити на бані.
Тепер додаємо просіяне борошно частинами не великими і замішувати колобок.
Не варто додавати занадто багато борошна, мало того, щоб тісто перестало липнути до рук. Воно повинно вийти м'яке і не забите. Накрийте чистою і сухою серветкою і поставте в тепло на 1, 5 годину.
Тісто підійшло, зросла, значить готово! Використовуйте його на призначенням.