Здобне дріжджове тісто для булочок
(покроковий рецепт з фото)
Для багатьох людей випічка здається чимось страшним, однак це помилкова думка. І сьогодні я розповім вам, як приготувати здобне дріжджове тісто для булочок, які стануть вашими улюбленими.
На основі цього здобного дріжджового тіста можна приготувати відмінні булочки з різною начинкою, які ідеально підійдуть для кави і чаю. Тісто настільки універсально, що підійде для багатьох страв. Обов'язково спробуйте приготувати таке тісто будинку, а після зробити з нього смачні булочки. І ви, і ваша сім'я залишаться задоволеними результатом.
- Дріжджі свіжі - 70 грам
- Вода - 1 Склянка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 2 склянки
- Молоко - 2 склянки
- Маргарин - 175 грам
- Цукор - 2 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Ванільний цукор - 5 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Борошно - 10 склянок
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
1
Готуємо опару. Для цього дріжджі необхідно розчинити в теплій воді, після чого додати цукор. Додаємо просіяне борошно і замішуємо опару. Накриваємо рушником і залишаємо в теплі на 40 хвилин.
2
Далі необхідно змішати в каструлі молоко, цукор і маргарин. Перемішуємо і додаємо ванільний цукор. Вливаємо масу в опару і перемішуємо, додаючи збиті яйця.
3
Поступово додаємо просіяне борошно до тих пір, поки тісто не перестане липнути до рук. Відбиваємо тісто, щоб зробити його більш еластичним. Накриваємо рушником і чекаємо, поки воно збільшиться, це займе приблизно 2-2, 5 годину.
Дріжджове тісто для булочок готове!
Дріжджове тісто для булочок готове!