Здобне дріжджове тісто для пирогів
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати здобне дріжджове тісто для пирогів? Це питання хвилює велика кількість домогосподарок. Прочитайте рецепт, яким користуюся я завжди, адже тісто підходить ідеально для будь-якої випічки.
Таке тісто ви можете заморозити про запас і використовувати в міру потреби. З нього виходять пишні пироги, пиріжки, ватрушки. Воно чудово поводиться, не пристає до рук, прекрасно тримає начинку. Рекомендую взяти на озброєння мій рецепт і ви дізнаєтеся, що з тестом немає ніякої мороки, а готувати - одне задоволення.
- Дріжджі сухі - 11 грам
- Борошно пшеніцная - 3, 5-4 склянки
- Кефір - 1/2 L
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Масло рослинне - 1/3 склянки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
У ємності змішайте 3 склянки борошна, сіль, цукор і дріжджі до однорідності.
У суху суміш влийте кефір і перемішайте. Кефір повинен бути кімнатної температури.
В окремій ємності збийте яйця з розм'якшеним маслом.
Суміш з яєць і масла умішайте в кефіру борошняну і додайте рослинне масло.
Все ретельно перемішайте, накрийте плівкою і залиште на 1 час.
Коли тісто збільшиться в розмірі, його варто трохи обмять і залишити ще на 30 хвилин.