Рецепт Здобне дріжджове тісто для пирогів фото

Здобне дріжджове тісто для пирогів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Здобне дрожевое тісто
ПП рецепти
На полуденок
Випічка , Булочки
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Як приготувати здобне дріжджове тісто для пирогів? Це питання хвилює велика кількість домогосподарок. Прочитайте рецепт, яким користуюся я завжди, адже тісто підходить ідеально для будь-якої випічки.

Опис приготування:

Таке тісто ви можете заморозити про запас і використовувати в міру потреби. З нього виходять пишні пироги, пиріжки, ватрушки. Воно чудово поводиться, не пристає до рук, прекрасно тримає начинку. Рекомендую взяти на озброєння мій рецепт і ви дізнаєтеся, що з тестом немає ніякої мороки, а готувати - одне задоволення.

  • Дріжджі сухі - 11 грам
  • Борошно пшеніцная - 3, 5-4 склянки
  • Кефір - 1/2 L
  • Яйця - 2 штуки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Масло рослинне - 1/3 склянки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
здобне дріжджове тісто для пирогів - фото крок 1
У ємності змішайте 3 склянки борошна, сіль, цукор і дріжджі до однорідності.
здобне дріжджове тісто для пирогів - фото крок 2
У суху суміш влийте кефір і перемішайте. Кефір повинен бути кімнатної температури.
здобне дріжджове тісто для пирогів - фото крок 3
В окремій ємності збийте яйця з розм'якшеним маслом.
здобне дріжджове тісто для пирогів - фото крок 4
Суміш з яєць і масла умішайте в кефіру борошняну і додайте рослинне масло.
здобне дріжджове тісто для пирогів - фото крок 5
Все ретельно перемішайте, накрийте плівкою і залиште на 1 час.
здобне дріжджове тісто для пирогів - фото крок 6
Коли тісто збільшиться в розмірі, його варто трохи обмять і залишити ще на 30 хвилин.

Схожі рецепти