Тісто здобне для пирогів
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний і досить простий рецепт приготування здобного дріжджового тіста. Пироги і пиріжки з такого тіста виходять дуже смачними і м'якими. Вони принесуть вам і вашим рідним масу задоволення.
Пироги і булочки набагато смачніше, якщо їх приготувати зі здобного дріжджового тіста. Здоба покращує смак тесту, а вироби з неї довго не черствіють. Я розповім вам, як приготувати тісто здобне для пирогів. Рецепт не такий і складний, ви легко впораєтеся.
- Молоко - 1 Склянка
- Яєчні жовтки - 3 штуки
- Цукор - 1/2 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Масло вершкове або маргарин - 125 грам
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Дріжджі пресовані - 50 грам
- Борошно пшеничне - 4, 5 склянки (приблизно)
- Вода - 1/4 склянки
Насамперед розчиняємо дріжджі в теплій воді і додаємо чайну ложечку цукру. Я залишаю хвилин 15-20, нехай дріжджі почнуть працювати.
Розтоплюємо масло або маргарин.
До жовтків додаємо цукор і розтираємо до того моменту, коли маса посвітлішає.
Наливаємо в миску тепле молоко, додаємо дріжджовий розчин, розтерті жовтки, розтоплений маргарин, сіль і рослинне масло. Ретельно перемішуємо.
І починаємо потроху додавати борошно. Вимішуємо тісто, поки воно не почне відставати від рук.
Добре вимішати тісто ставимо в тепле місце і накриваємо рушником, нехай підходить. Коли тісто виросте, приминає - і нехай підійде ще раз.
З даних інгредієнтів виходить трохи більше 1 кг тіста. Можна спекти два пирога діаметром 26 см або один великий, а також багато меленьких пиріжків з начинками.