Дріжджове тісто на кефірі для булочок
(покроковий рецепт з фото)
Всім рекомендую простий рецепт, як приготувати дріжджове тісто на кефірі для булочок. Булочки виходять здобними, пишними і дуже смачними. А готувати їх можна з будь-якою начинкою!
Отже, розповідаю, як приготувати дріжджове тісто для булочок. Спочатку розчиняємо в кефірі дріжджі, додаємо яйця, сіль, цукор і розтоплене масло. Потім в цю суміш поступово додаємо борошно, замішуємо тісто. Даємо йому трохи постояти. Тепер можна випікати булочки!
- Борошно - 2 склянки
- Кефір - 1 Склянка
- Яйця - 2 штуки
- Дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 50 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кефір повинен бути кімнатної температури.
В кефірі розчинити дріжджі, потім додайте цукор, сіль і яйця. Також розтопіть злегка масло вершкове, додайте його в отриману суміш.
Борошно обов'язково просійте. Якщо хочете більш пишні булочки - додайте трохи розпушувача.
Поступово додавайте борошно в рідку суміш і замішують тісто.
Тісто має вийти щільним, але м'яким. Дайте йому расстояться хвилин 30-40.
Перед приготуванням самих булочок безпосередньо тісто, що підійшло, варто ще раз обмять, а потім приступати до випічки.
Смачного!
Смачного!