Здобне тісто для булочок
(покроковий рецепт з фото)
Любіть солодку домашню випічку? Тоді вам просто необхідно знати як приготувати здобне тісто для булочок. Це зовсім нескладний рецепт, який не забере багато часу і сил на підготовку.
У тісто для булочок можна додавати різні інгредієнти. Залежно від рецепта і ваших уподобань це можуть бути сухофрукти, цедра цитрусових фруктів, шоколадна крихта або щось дугое.
Булочки з такого тіста виходять дуже пишними, тому їх не варто робити занадто великими, в духовці вони добре піднімуться.
- Борошно пшеничне - 4 склянки
- Сухі дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 1 Склянка (або вода)
- Куряче яйце - 1 штука
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 100 грам
- Ванілін - За смаком
Змішайте всі сухі інгредієнти: три склянки борошна, дріжджі, сіль і цукор. За бажанням додайте ванільний цукор. Все це добре перемішайте.
Тепер до сухих інгредієнтів можна додавати рідину. Підігрійте молоко або воду. Влийте молоко або воду до сухих продуктів, туди ж розбийте яйце. До цього маси додайте м'яке вершкове масло і все добре перемішайте.
Замісити тісто руками. Миску, в якій лежить тісто, покрийте чистим кухонним рушником. Залиште тісто в теплому місці на годину, щоб воно піднялося.
Коли тісто підніметься, воно стане більш повітряним. Для більш густої консистенції додайте ще склянку борошна і добре вимісити на столі. Тепер тісто готове для випічки. Сформуйте з нього булочки - і відправляйте в духовку.