Рецепт Пончики дріжджові фото

Пончики дріжджові
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Дріжджове тісто, Дріжджі, Сухі дріжджі
Пісні страви
На полуденок
Випічка, Пончики

Тут я хочу поділитися своїм рецептом і показати, як приготувати пончики дріжджові. Це класичний рецепт здобних і солодких пончиків, які дуже подобаються всій родині, і дітям, і дорослим.

З цього класичного рецепту можна створити яскраві і красиві пончики, які ви бачите на красивих прилавках магазинів. Для більшої краси потрібно приготувати глазур. Змішайте цукрову пудру, лимонний сік і будь-які харчові барвники, або сік яскравих овочів: буряка, шпинату або моркви. Смачного!

  • Куряче яйце - 1 штука
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Дріжджі сухі - 14 грам(1 пакетик)
  • Борошно - 250 грам
  • Масло рослинне - 1 Склянка (для смаження)
  • Цукрова пудра - 50 грам
  • Ванільний цукор - За смаком
пончики дріжджові - фото крок 1
Змішайте борошно і дріжджі. У мисці розбийте одне яйце і просійте туди борошно. Влийте ложку рослинної олії. Нагрійте молоко і поступово додайте до борошна. Вимішайте тісто. Воно повинно вийти таким, щоб його можна було розкатати. При необхідності додайте борошна.
пончики дріжджові - фото крок 2
Тісто треба розкачати на плоскій поверхні. Товщина тесту повинна бути близько сантиметра. За допомогою кружки або склянки виріжте з тіста кругляши. У кожному з них пробкою від пластикової пляшки зробіть отвір в центрі. Намагайтеся, щоб краю кругляша були рівними і гладкими.
пончики дріжджові - фото крок 3
У глибоку каструлю налийте рослинного масла. Його шар повинен становити кілька сантиметрів, щоб пончики смажилися у фритюрі. Розігрійте масло і покладіть туди кругляши з тіста. На кожній стороні обсмажуйте пончики близько двох хвилин.
пончики дріжджові - фото крок 4
Готові пончики обов'язково викладайте на паперовий рушник щоб видалити з них зайвий жир. Коли вони трохи охолонуть, рясно постипьте їх цукровою пудрою. При бажанні можна облити пончики шоколадної або фруктової глазур'ю.

Схожі рецепти