Пончики дріжджові
(покроковий рецепт з фото)
Тут я хочу поділитися своїм рецептом і показати, як приготувати пончики дріжджові. Це класичний рецепт здобних і солодких пончиків, які дуже подобаються всій родині, і дітям, і дорослим.
З цього класичного рецепту можна створити яскраві і красиві пончики, які ви бачите на красивих прилавках магазинів. Для більшої краси потрібно приготувати глазур. Змішайте цукрову пудру, лимонний сік і будь-які харчові барвники, або сік яскравих овочів: буряка, шпинату або моркви. Смачного!
- Куряче яйце - 1 штука
- Молоко - 100 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 14 грам(1 пакетик)
- Борошно - 250 грам
- Масло рослинне - 1 Склянка (для смаження)
- Цукрова пудра - 50 грам
- Ванільний цукор - За смаком
Змішайте борошно і дріжджі. У мисці розбийте одне яйце і просійте туди борошно. Влийте ложку рослинної олії. Нагрійте молоко і поступово додайте до борошна. Вимішайте тісто. Воно повинно вийти таким, щоб його можна було розкатати. При необхідності додайте борошна.
Тісто треба розкачати на плоскій поверхні. Товщина тесту повинна бути близько сантиметра. За допомогою кружки або склянки виріжте з тіста кругляши. У кожному з них пробкою від пластикової пляшки зробіть отвір в центрі. Намагайтеся, щоб краю кругляша були рівними і гладкими.
У глибоку каструлю налийте рослинного масла. Його шар повинен становити кілька сантиметрів, щоб пончики смажилися у фритюрі. Розігрійте масло і покладіть туди кругляши з тіста. На кожній стороні обсмажуйте пончики близько двох хвилин.
Готові пончики обов'язково викладайте на паперовий рушник щоб видалити з них зайвий жир. Коли вони трохи охолонуть, рясно постипьте їх цукровою пудрою. При бажанні можна облити пончики шоколадної або фруктової глазур'ю.