Дріжджові пончики
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте приготувати чудові повітряні дріжджові пончики на мою улюбленим рецептом. Він досить простий, а виходять пончики дуже смачними і ніжними. Просто смакота!
Я покажу вам, як приготувати дріжджові пончики, які можна подавати теплими або холодними на десерт з чаєм, кави або молоком.
Готувати їх можна просто без нічого або з начинкою з фруктів, ягід, варення, вареного згущеного молока, шоколаду.
- Молоко - 250 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 5 грам(1 немає. L. )
- Борошно в / с - 500 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Сіль - 10 грам (або за смаком)
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 40 грам(+ цукор або цукрова пудра для обвалювання)
- Масло рослинне - За смаком (для фритюру)
1. У теплому молоці (28-32 ° С) розчиніть дріжджі, сіль, цукор, додайте яйце. Вимішайте до однорідності.
2. Всипте борошно і вимішайте на низьких оборотах комбайна або вручну. Додайте розм'якшене вершкове масло і місите тісто комбайном або вручну 10 хвилин.
3. Сформуйте тісто у вигляді кулі, покладіть в миску, накрийте рушником або кришкою і залиште на годину в теплі для підйому.
4. Підійшло тісто розділити за допомогою ваг або на око на 30 рівних частин. Вага їх повинен вийти близько 30 грамів кожен. Округлите отримані тестові заготовки і викладіть на посипану борошном поверхню, прикрийте рушником і залиште расстаіваться на 45 хвилин.
5. З плином часу заготовки для пончиків повинні збільшитися в обсязі приблизно в півтора рази. У фритюрниці або іншої підходящої посуді (глибокій каструлі або сковороді з невеликим діаметром) розжарити рослинне масло. Опускайте в нього партіями пончики.
6. Обсмажуйте кожну партію з обох сторін до зарум'янювання. Гарячі пончики залиште на деякий час на паперових рушниках, щоб стік зайвий жир.
7. Готові, вже злегка остиглі, дріжджові пончики обваляйте в дрібному цукровому піску або цукровій пудрі. Смачного!