Рецепт Полента з пармезаном фото

Полента з пармезаном
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти, Сир, Крупи, Пармезан
Вегетаріанське харчування
На обід, На полуденок
Гарячі страви

Якщо ви ще не відкрили для себе італійську поленту, то дуже рекомендую. Це зовсім нескладно, дуже смачно і головне - нереально апетитно. Таке блюдо точно викличе інтерес і у близьких, і у гостей.

Зазначений час - це далеко не весь активний процес, так що не варто зараховувати блюдо до складних. Так як приготувати поленту з пармезаном спочатку потрібно на плиті, а після дати їй як слід охолонути, часу піде не менше 3 годин. Але насправді з рецептом впорається навіть новачок. Спеції, які ви будете додавати, додадуть крупі пряний, гострий або інший акцент, який вам до душі, так що сміливо експериментуйте.

  • Зерно зернових - 1/2 склянки
  • Тертий пармезан - 1/2 склянки
  • Вода - 2 склянки
  • Бульйон - 2 склянки
  • Сіль і спеції - За смаком (перець, мускатний горіх, куркума, розмарин)
полента з пармезаном - фото крок 1
1. У каструлю влийте бульйон (якщо ні, можна замінити водою) і вода, доведіть до кипіння. Всипте крупу. На середньому вогні варите близько півгодини, періодично помішуючи.
полента з пармезаном - фото крок 2
2. Додайте сіль, спеції, половину сиру.
полента з пармезаном - фото крок 3
3. Ретельно перемішайте, через пару хвилин можна зняти з вогню.
полента з пармезаном - фото крок 4
4. Викладіть в зручну форму, розрівняйте і залиште остигати мінімум на годину. Можна зварити поленту і з вечора, наприклад.
полента з пармезаном - фото крок 5
5. Наріжте невеликими шматочками.
полента з пармезаном - фото крок 6
6. Викладіть у жароміцних форму, застелену пергаментом.
полента з пармезаном - фото крок 7
7. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 20.
полента з пармезаном - фото крок 8
8. Присипте другою половиною пармезану і запікайте ще хвилин 10-15.
Смачного!

Схожі рецепти