Рецепт Полента з пармезаном фото

Полента з пармезаном
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти , Сир , Крупи , Пармезан
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Якщо ви ще не відкрили для себе італійську поленту, то дуже рекомендую. Це зовсім нескладно, дуже смачно і головне - нереально апетитно. Таке блюдо точно викличе інтерес і у близьких, і у гостей.

Опис приготування:

Зазначений час - це далеко не весь активний процес, так що не варто зараховувати блюдо до складних. Так як приготувати поленту з пармезаном спочатку потрібно на плиті, а після дати їй як слід охолонути, часу піде не менше 3 годин. Але насправді з рецептом впорається навіть новачок. Спеції, які ви будете додавати, додадуть крупі пряний, гострий або інший акцент, який вам до душі, так що сміливо експериментуйте.

  • Зерно зернових - 1/2 склянки
  • Тертий пармезан - 1/2 склянки
  • Вода - 2 склянки
  • Бульйон - 2 склянки
  • Сіль і спеції - За смаком (перець, мускатний горіх, куркума, розмарин)
полента з пармезаном - фото крок 1
1. У каструлю влийте бульйон (якщо ні, можна замінити водою) і вода, доведіть до кипіння. Всипте крупу. На середньому вогні варите близько півгодини, періодично помішуючи.
полента з пармезаном - фото крок 2
2. Додайте сіль, спеції, половину сиру.
полента з пармезаном - фото крок 3
3. Ретельно перемішайте, через пару хвилин можна зняти з вогню.
полента з пармезаном - фото крок 4
4. Викладіть в зручну форму, розрівняйте і залиште остигати мінімум на годину. Можна зварити поленту і з вечора, наприклад.
полента з пармезаном - фото крок 5
5. Наріжте невеликими шматочками.
полента з пармезаном - фото крок 6
6. Викладіть у жароміцних форму, застелену пергаментом.
полента з пармезаном - фото крок 7
7. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 20.
полента з пармезаном - фото крок 8
8. Присипте другою половиною пармезану і запікайте ще хвилин 10-15.
Смачного!

Схожі рецепти