Полента з пармезаном
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не відкрили для себе італійську поленту, то дуже рекомендую. Це зовсім нескладно, дуже смачно і головне - нереально апетитно. Таке блюдо точно викличе інтерес і у близьких, і у гостей.
Зазначений час - це далеко не весь активний процес, так що не варто зараховувати блюдо до складних. Так як приготувати поленту з пармезаном спочатку потрібно на плиті, а після дати їй як слід охолонути, часу піде не менше 3 годин. Але насправді з рецептом впорається навіть новачок. Спеції, які ви будете додавати, додадуть крупі пряний, гострий або інший акцент, який вам до душі, так що сміливо експериментуйте.
- Зерно зернових - 1/2 склянки
- Тертий пармезан - 1/2 склянки
- Вода - 2 склянки
- Бульйон - 2 склянки
- Сіль і спеції - За смаком (перець, мускатний горіх, куркума, розмарин)
1. У каструлю влийте бульйон (якщо ні, можна замінити водою) і вода, доведіть до кипіння. Всипте крупу. На середньому вогні варите близько півгодини, періодично помішуючи.
2. Додайте сіль, спеції, половину сиру.
3. Ретельно перемішайте, через пару хвилин можна зняти з вогню.
4. Викладіть в зручну форму, розрівняйте і залиште остигати мінімум на годину. Можна зварити поленту і з вечора, наприклад.
5. Наріжте невеликими шматочками.
6. Викладіть у жароміцних форму, застелену пергаментом.
7. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 20.
8. Присипте другою половиною пармезану і запікайте ще хвилин 10-15.
Смачного!
Смачного!