Полба з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Polba - прародителька сучасної пшениці. Вона володіє багатьма корисними та навіть лікувальними властивостями. Страви з полби рекомендовані людям з алергією, для дієтичного та дитячого харчування.
Полбу заздалегідь замочіть на ніч. Промийте. Підготуйте гриби, обсмажте їх з цибулею. В горошок викладаємо полбу, цибуля та гриби, додаємо сіль і спеції. Заливаємо двома склянками гарячої води і ставимо в духовці. Температура готування - 180 градусів, час - 1 час 20 хвилин.
- Polba - 1 склянок
- Вода - 2 склянки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (середній)
- Гриби - 200 грам (печериці або лісові)
- Олія соняшникова - 20-30 грам (для смаження)
- Сіль, спеції - грам (за смаком)

1. Підготуйте необхідні продукти: полбу заздалегідь замочіть у воді навпіл з кефіром (на всю ніч). Перед приготуванням ретельно промийте крупу. Гриби лісові треба заздалегідь відварити в підсоленій воді, а печериці можна використовувати сирими.

2. Цибулю і гриби поріжте невеликими шматочками і обсмажте на сковороді.

3. У керамічний горщик покладіть полбу, гриби з цибулею, сіль, спеції. Залийте двома склянками гарячої води і поставте в гарячу духовку.

4. Готуйте при температурі 180 градусів . За часом це займе близько 1 годин 20 хвилин.

5. Блюдо готово. Подавати його можна зі свіжими овочами. Смачного!