Рецепт Полба з грибами фото

Полба з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Гриби
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарніри
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Polba - прародителька сучасної пшениці. Вона володіє багатьма корисними та навіть лікувальними властивостями. Страви з полби рекомендовані людям з алергією, для дієтичного та дитячого харчування.

Опис приготування:

Полбу заздалегідь замочіть на ніч. Промийте. Підготуйте гриби, обсмажте їх з цибулею. В горошок викладаємо полбу, цибуля та гриби, додаємо сіль і спеції. Заливаємо двома склянками гарячої води і ставимо в духовці. Температура готування - 180 градусів, час - 1 час 20 хвилин.

  • Polba - 1 склянок
  • Вода - 2 склянки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука (середній)
  • Гриби - 200 грам (печериці або лісові)
  • Олія соняшникова - 20-30 грам (для смаження)
  • Сіль, спеції - грам (за смаком)
полба з грибами - фото крок 1
1. Підготуйте необхідні продукти: полбу заздалегідь замочіть у воді навпіл з кефіром (на всю ніч). Перед приготуванням ретельно промийте крупу. Гриби лісові треба заздалегідь відварити в підсоленій воді, а печериці можна використовувати сирими.
полба з грибами - фото крок 2
2. Цибулю і гриби поріжте невеликими шматочками і обсмажте на сковороді.
полба з грибами - фото крок 3
3. У керамічний горщик покладіть полбу, гриби з цибулею, сіль, спеції. Залийте двома склянками гарячої води і поставте в гарячу духовку.
полба з грибами - фото крок 4
4. Готуйте при температурі 180 градусів . За часом це займе близько 1 годин 20 хвилин.
полба з грибами - фото крок 5
5. Блюдо готово. Подавати його можна зі свіжими овочами. Смачного!

Схожі рецепти