Полба з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
Крім вівсянки вранці, пропоную не менш корисний варіант каші. Розповім, як приготувати полбу з гарбузом. Вона живильна, а завдяки наявності гарбуза вона ще й вітамінна. І, що важливо, смачна.
Полба з гарбузом виглядає дуже яскраво, красиві і соковиті, тому таке блюдо сподобається дітям. Це ідеальний варіант для сніданку, на зміну звичній вівсянці, пластівців з йогуртом, свіжим фруктам і яєчні. Особливістю приготування є те, що попередньо крупу обов'язково потрібно замочити на 5-7 годин. Подають блюдо гарячим або теплим.
- Polba - 300 грам
- Вода - 300 мілілітрів
- Молоко - 0, 5 L
- Гарбуз - 0, 5 кілограма
- Журавлина - 100 грам
- Вершкове масло - За смаком
- Цукор - За смаком

1. Полбу попередньо промиваю, потім заливаю водою і залишаю на 5-7 годин.

2. Після покладеного часу зливаю воду і перекладаю кашу в каструлю, заливаю її водою і відправляю на сильний вогонь, після закипання зменшуємо вогонь. Коли вода наполовину википіла, то вливаю молоко і готую ще хвилин десять.

3. Мою і чищу гарбуз, нарізаю її шматочками, і відправляю її в кашу, все ретельно перемішую і варю 10 хвилин.

4. Періодично помішують кашу, і всипав журавлину, трохи цукру, перемішую і накриваю кришкою, вимикаю вогонь і залишаю на 30 хвилин. Перед подачею на стіл кладу шматочок масла. Смачного!