Рецепт Полба з гарбузом фото

Полба з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Крупи, Гарбуз, Пшоно і пшениця
Вегетаріанське харчування
На сніданок
Гарячі страви, Каші

Крім вівсянки вранці, пропоную не менш корисний варіант каші. Розповім, як приготувати полбу з гарбузом. Вона живильна, а завдяки наявності гарбуза вона ще й вітамінна. І, що важливо, смачна.

Полба з гарбузом виглядає дуже яскраво, красиві і соковиті, тому таке блюдо сподобається дітям. Це ідеальний варіант для сніданку, на зміну звичній вівсянці, пластівців з йогуртом, свіжим фруктам і яєчні. Особливістю приготування є те, що попередньо крупу обов'язково потрібно замочити на 5-7 годин. Подають блюдо гарячим або теплим.

  • Polba - 300 грам
  • Вода - 300 мілілітрів
  • Молоко - 0, 5 L
  • Гарбуз - 0, 5 кілограма
  • Журавлина - 100 грам
  • Вершкове масло - За смаком
  • Цукор - За смаком
полба з гарбузом - фото крок 1
1. Полбу попередньо промиваю, потім заливаю водою і залишаю на 5-7 годин.
полба з гарбузом - фото крок 2
2. Після покладеного часу зливаю воду і перекладаю кашу в каструлю, заливаю її водою і відправляю на сильний вогонь, після закипання зменшуємо вогонь. Коли вода наполовину википіла, то вливаю молоко і готую ще хвилин десять.
полба з гарбузом - фото крок 3
3. Мою і чищу гарбуз, нарізаю її шматочками, і відправляю її в кашу, все ретельно перемішую і варю 10 хвилин.
полба з гарбузом - фото крок 4
4. Періодично помішують кашу, і всипав журавлину, трохи цукру, перемішую і накриваю кришкою, вимикаю вогонь і залишаю на 30 хвилин. Перед подачею на стіл кладу шматочок масла. Смачного!

Схожі рецепти