Полба з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Коли звичні нам каші і картопля вже все зварені, саме час шукати щось новеньке. Саме в такій ситуації я пропоную простий, але смачний рецепт, як приготувати полбу з овочами.
Полба - це несправедливо забута каша, яка має корисні властивості. Вона добре поєднується з м'ясом і будь-якими овочами, фруктами, із зеленню, у неї приємний тонкий горіховий присмак. Готову страву подають обов'язково гарячим. Корисні овочі в поєднанні з не менш корисною кашею утворюють відмінний тандем, який обов'язково варто спробувати приготувати.
- Вода - 0, 5 L
- Polba - 175 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Кабачок - 1 штука
- Перець салатний - 1 штука
- Помідори - 1-2 штук
- Зелень - 1 пучок
- Рослинна олія - За смаком
- Сіль - За смаком

1. Чищу і мою цибулю з морквою, нарізаю невеликими кубиками. Сковороду ставлю на вогонь, наливаю рослинне масло і кладу спершу цибулю, через кілька хвилин і морквину.

2. Мою і нарізаю кубиками кабачок і перець, відправляю їх в сковороду до овочів. Потім мою і нарізаю довільно помідор, відправляю його на сковороду і готую ще 10 хвилин.

3. Зелень (кріп і петрушку) мою і витираю паперовим рушником, дрібно нарізаю і кладу в сковороду, перемішую і солю до смаку.

4. Воду наливаю в сотейник і ставлю на вогонь, тим часом гарненько промиваю крупу. У кипляче воду відправляю полбу, солю і варю 15 хвилин після закипання. Кашу відправляю на сковороду до овочів і перемішую, прогріваю кілька хвилин і подаю до столу гарячою.