Покровський пряник
(покроковий рецепт з фото)
Улюблена здавна ласощі дітей і дорослих - покровський пряник - стане прикрасою будь-якого столу. Приготований за цим рецептом пряник НЕ зачерствіє кілька тижнів.
Готуємо Покровський пряник:
1. У ємності ретельно перемішати яйця, цукор, маргарин, корицю, мідь, соду.
2. Отриману масу поставити на 10 хвилин на водяну баню.
3. Всипати борошно так, щоб вийшло не дуже круте еластичне тісто.
4. Розкачуємо два коржа товщиною близько 5 мм.
5. На один з коржів намазуємо начинку, зверху кладемо другий корж. Якщо в якості начинки використовуєте згущене молоко - можна додати мелений волоський горіх. Краї коржів защипнуть виделкою.
6. Викладаємо на деко, попередньо змащений маргарином. Ставимо в духовку на 20 хвилин при 200 градусах.
7. Поверхня готового Покровського пряника покрити глазур'ю. Для цього цукор і воду змішуємо, доводимо до кипіння і змащуємо ще гарячий пряник. Глазур готується безпосередньо перед закінченням випічки пряника.
Приготований таким чином Покровський пряник можна відразу подавати на стіл до чаю.
Смачного!
- Цукор - 1 Склянка (в тісто)
- М'який маргарин - 125 грам
- Сода - 1 Чайна ложка (не гасити! )
- Мелена кориця - 1 Ст. Ложка
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 4 Ст. Ложки (для глазурі)
- Вода - 2 Ст. Ложки (для глазурі)
- Варення, повидло, варене згущене молоко - 1 За смаком (начинку вибирати за смаком)
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 1-1, 5 склянки
1. У ємності ретельно перемішати яйця, цукор, маргарин, корицю, мідь, соду.
2. Отриману масу поставити на 10 хвилин на водяну баню.
3. Всипати борошно так, щоб вийшло не дуже круте еластичне тісто.
4. Розкачуємо два коржа товщиною близько 5 мм.
5. На один з коржів намазуємо начинку, зверху кладемо другий корж. Якщо в якості начинки використовуєте згущене молоко - можна додати мелений волоський горіх. Краї коржів защипнуть виделкою.
6. Викладаємо на деко, попередньо змащений маргарином. Ставимо в духовку на 20 хвилин при 200 градусах.
7. Поверхня готового Покровського пряника покрити глазур'ю. Для цього цукор і воду змішуємо, доводимо до кипіння і змащуємо ще гарячий пряник. Глазур готується безпосередньо перед закінченням випічки пряника.
Приготований таким чином Покровський пряник можна відразу подавати на стіл до чаю.
Смачного!