Плов з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)
Смачне і нескладне блюдо, знайоме кожному з дитинства. Якщо ви не знаєте, як приготувати плов з сухофруктами - читайте цей рецепт!
Такий плов можна приготувати з різними сухофруктами, але я все-таки люблю, коли хоча б половину становить родзинки. Крім нього ви можете покласти в плов курагу, чорнослив, фініки, інжир і т.Д. Головне, не забувайте, що перед вживанням сухофрукти потрібно добре промити гарячою водою, а якщо вони занадто підсохлі - замочити на кілька хвилин.
Ця страва чудово підійде для сімейного сніданку, полудня або легкого вечері. Особливий захват такий плов викликає, звичайно, у дітей - простий рецепт плову з сухофруктами дозволить вам смачно і корисно нагодувати своїх малюків без всяких заперечень з їхнього боку!
- Мал - 1, 5 склянки
- Ізюм - 0, 5 склянки
- Інші сухофрукти - 0, 5 склянки
- Мед - 2-3 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Спеції - За смаком
- Сіль - 1-2 Щепоток
Промиємо рис. Заллємо холодною водою і залишимо на півгодини.
Сухофрукти, навпаки, заллємо гарячою водою - якщо це потрібно, звичайно. В іншому випадку їх можна просто промити і залишити в друшляку.
В сотейнике, товстостінній каструлі або глибокій сковороді нагріти масло.
І обсмажити сухофрукти - не до скоринки, а тільки щоб вони "розкрили" свій аромат.
Викласти попередньо відкинутий на друшляк рис. Присолити і залити водою, змішаної з медом - вона повинна покривати рис приблизно на 1 сантиметр.
Закрити кришкою і тушкувати на повільному вогні до готовності - приблизно півгодини.
Перед подачею на стіл перемішати.
Перед подачею на стіл перемішати.