Рецепт Плов з сочевиці фото

Плов з сочевиці
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Овочі, Бобові, Крупи, Мал, Сочевиця
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Плов з сочевицею - чудове блюдо, яке підійде для обіду або вечері. До речі, плов виходить пісним, що важливо для тих, хто дотримується посту. Блюдо розраховане на 2-3 порції, рекомендую!

До вашої уваги - простий рецепт приготування плову з сочевиці. Моркву і цибулю гасяться на рослинній олії, потім додається рис, сочевиця і томати, зверху вливається вода (гаряча). Не забудьте про спеції. Готовим пловом можна нагодувати 2-3 людини. Хай щастить!

  • Мал - 0, 5 склянки
  • Сочевиця зелена - 0, 5 склянки
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Томати в соку - 0, 5 склянки
  • Спеції - За смаком
  • Часник - 1 зубчик
  • Куркума - 0, 5 чайних ложки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 1, 5 склянки
плов з сочевиці - фото крок 1
Дрібно нарізаємо цибулю і моркву, тушкуємо в невеликій кількості рослинного масла.
плов з сочевиці - фото крок 2
Додайте рис, сочевицю і дрібно порізані томати. Вливаємо воду і додаємо часник (часточками) перець, сіль і куркуму.
плов з сочевиці - фото крок 3
Доведіть все до кипіння і тушкуйте на повільному вогні під кришкою, приблизно 20 хвилин. Чи не перемішуйте.
плов з сочевиці - фото крок 4
Через 20 хвилин рис і сочевиця "поглинуть" всю воду. Знімаємо плов з вогню, додаємо подрібнену зелень і часник. Перемішуємо і залишаємо ще на 5 хвилин під кришкою.
плов з сочевиці - фото крок 5
Готово, смачного!

Схожі рецепти