Плов з сочевиці
(покроковий рецепт з фото)
Плов з сочевицею - чудове блюдо, яке підійде для обіду або вечері. До речі, плов виходить пісним, що важливо для тих, хто дотримується посту. Блюдо розраховане на 2-3 порції, рекомендую!
До вашої уваги - простий рецепт приготування плову з сочевиці. Моркву і цибулю гасяться на рослинній олії, потім додається рис, сочевиця і томати, зверху вливається вода (гаряча). Не забудьте про спеції. Готовим пловом можна нагодувати 2-3 людини. Хай щастить!
- Мал - 0, 5 склянки
- Сочевиця зелена - 0, 5 склянки
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Томати в соку - 0, 5 склянки
- Спеції - За смаком
- Часник - 1 зубчик
- Куркума - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1, 5 склянки
Дрібно нарізаємо цибулю і моркву, тушкуємо в невеликій кількості рослинного масла.
Додайте рис, сочевицю і дрібно порізані томати. Вливаємо воду і додаємо часник (часточками) перець, сіль і куркуму.
Доведіть все до кипіння і тушкуйте на повільному вогні під кришкою, приблизно 20 хвилин. Чи не перемішуйте.
Через 20 хвилин рис і сочевиця "поглинуть" всю воду. Знімаємо плов з вогню, додаємо подрібнену зелень і часник. Перемішуємо і залишаємо ще на 5 хвилин під кришкою.
Готово, смачного!