Плов з сочевиці з куркою в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я відкрила для себе новий рецепт. Я поділюся їм і розповім, як приготувати плов з сочевиці з куркою в мультиварці. Я люблю крупи, але такого поєднання ніколи не пробувала. Вийшло смачно!
Мені сподобалося використовувати в даному блюді два види рису. Білий рис і сочевиця стали м'якими, а чорний рис залишився щільним. І від цього структура страви виходить збалансованої.
У своїх стравах я намагаюся використовувати мінімум спецій. Незважаючи на це, плов вийшов ароматним. А куркума і томатна паста надали йому гарний колір.
- Куряча грудка - 400 грам
- Морква - 1 штука (невелика)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сочевиця - 150 грам
- Мал - 150 грам (білий + чорний неочищений)
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Куркума - 0, 5 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Вимийте курячу грудку і наріжте її невеликими шматочками.
Сочевицю і рис змішайте і промийте в декількох водах.
Цибулю очистіть і дрібно наріжте, а моркву натріть на крупній тертці.
В мультиварці включите режим "жарка", налийте в чашу масло і розігрійте. Викладіть курку і обсмажити до легкого золотистого кольору.
Потім відправте до курки овочі, обжарьте до золотистости лука.
Посоліть за смаком і додайте томатну пасту. Переведіть мультиварку в режим приготування плову.
Висипати в чашу сочевицю і рис. Змішайте воду з куркумою і залийте стільки води, щоб вона покривала крупу на 2 пальця. Розподіліть крупу рівномірно, але не перемішуйте!
Гасіть плов близько 30 хвилин. У процесі мені довелося додати трохи води. Коли крупа стане м'якою і вбере в себе воду, спробуйте блюдо, по необхідності посоліть ще і перемішайте.
Подавайте плов, прикрасивши подрібненою зеленню. В даному випадку я використовувала пір'я цибулі.