Суп з сочевиці з куркою і овочами
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати суп з сочевиці з куркою і овочами. Як м'ясо в цьому рецепті використовується відварна курка, але ви можете замінити її свининою.
Суп можна приготувати всього за годину, але вийде він неймовірно смачним завдяки насиченому аромату і смак овочів, курки і спецій. За бажанням ви можете використовувати і інші овочі, головне, щоб вони добре проварилися під час приготування. Раджу вам додавати нарізану картоплю ближче до кінця варіння, щоб він не розварився. Як правило, його необхідно варити 15 хвилин для готовності. Як зелені ви можете використовувати петрушку, кріп, базилік або кинзу, залежить від ваших уподобань.
- Червона сочевиця - 200 грам
- Рослинна олія - 50 грам
- Корінь селери - 50-60 грам
- Вода - 4 L
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Картопля - 4-6 штук
- Болгарський перець - 1 штука (великий)
- Помідори - 2-3 штук
- Відварна курка середня - 1 штука
- Часник - 5-6 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
1. У каструлі з товстим дном доведіть воду до кипіння. Посоліть і додайте рослинне масло, нарізану цибулю. Акуратно зніміть піну, що утворилася.
2. Додайте натерту на крупній тертці моркву. Знову зніміть піну і добре перемішайте. Додайте натертий корінь селери і знову перемішайте.
3. Додайте нарізаний болгарський перець, нарізані кубиками помідори, IRU, червоний мелений перець, чорний перець за смаком. Додайте попередньо промиту червону сочевицю, нарізану невеликими шматочками курку.
4. Незадовго до закінчення варіння додайте нарізану кубиками картоплю. При необхідності додайте ще води. Додайте дрібно нарізаний часник. В останню чергу додайте зелень і проваріть протягом 1-2 хвилини.
5. Накрийте суп кришкою, вимкніть вогонь і дайте настоятися 15 хвилин. Смачного!