Салат з сочевиці з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Сочевиця багата білком, який дуже корисний для організму будь-якої людини. Цей простий салат з сочевиці і овочів підійде як для святкового столу, так і на кожен день. Легкий і смачний!
Ділюся свіжим рецептом, як приготувати салат з сочевиці з овочами в домашніх умовах. Сочевицю можна відварити заздалегідь, щоб заощадити час на приготування. До речі, багато хто робить теплі салати, для цього звареної сочевиці не дають повністю охолонути, відразу ж додаючи заправку і овочі. Вдалого приготування!
- Сочевиця зелена - 1 Склянка
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Перець гострий - 1 Чайна ложка (пластівці)
- Лимон - 2 скибочки
- Маслини без кісточок - 10 штук
- Шпинат - 1 Склянка (листя)
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
У каструлі на оливковій олії обсмажуємо подрібнену цибулю і часник, додаємо пластівці гострого перцю. Потім засипаємо сочевицю, перемішуємо і обсмажуємо ще хвилину.
Влийте воду, щоб вона покрила сочевицю. Додайте скибочки лимона. Доведіть до кипіння і варіть 35-40 хвилин під кришкою (до м'якості сочевиці).
Приготуйте заправку для салату, змішавши оливкову олію, цедру і сік лимона. Сочевицю остудіть і перемішайте з заправкою. Додайте порізану цибулю, томати, шпинат і маслини. Посоліть і поперчіть за смаком, перемішайте. Смачного!