Пісний салат з сочевиці
(покроковий рецепт з фото)
Це простий пісний салатик, який цілком може бути поданий як гарнір до м'яса або риби. Смачний і в теплому, і в холодному вигляді. Всім раджу приготувати це корисне і смачне блюдо!
Для цього пісного салату або гарніру чудово підійде червона сочевиця, яка при варінні стає золотистою. Відваримо сочевицю з перцем і лавровим листом, вариться вона буквально за 10 хвилин. Також в салат піде консервована кукурудза (попередньо злити рідину) і нарізану зелену цибулю. Це дуже смачний і простий салат.
- Сочевиця червона - 150 грам
- Вода - 300 мілілітрів
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Лавровий лист - 1 штука
- Кукурудза - 2 Ст. Ложки (консервірванная)
- Цибуля зелена - 2 Ст. Ложки (нарізаний)
- Гірчичний - 1 Чайна ложка (заправка)
- Бальзамик - 1 Ст. Ложка (заправка)
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки (заправка)
- Сіль - За смаком (заправка)
1. Сочевицю промийте та відваріть з лавровим листом до готовності, близько 10 хвилин.
2. Цибулю і часник наріжте кубиком, моркву соломкою.
3. Обсмажте з додаванням олії.
4. Охолодіть і додайте до сочевиці.
4. Додайте кукурудзу без рідини і зелену цибулю. Перемішайте.
5. Змішайте всі інгредієнти для заправки. Заправте салат.
6. Смачного!