Суп з червоної сочевиці пісний
(покроковий рецепт з фото)
Суп з червоної сочевиці пісний особливо сподобається людям, які дотримуються постів, вегетаріанцям і тим, хто стежить за фігурою. Він вариться з різними овочами та приправами. Спробуйте обов'язково.
Рослинний білок, який червона сочевиця містить в собі в надлишку, легко засвоюється організмом, так само в ній багато заліза. Саме тому сочевицю рекомендують тим, хто поститься і вегетаріанцям. Також в червоній сочевиці менше жиру ніж, наприклад, в горосі, тому для тих, хто хоче схуднути, червона сочевиця послужить відмінним обідом. Суп з червоної сочевиці пісний дуже ситний, смачний і ніжний. Обов'язково приготуйте його для своєї родини.
- Червона сочевиця - 1 Склянка
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Мелений тмин - 2 чайних ложки
- Мелена куркума - 1 щіпка
- Морква - 3-4 штук
- Селера - 1 штука
- Вода - 7-8 склянок
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Свіжовичавлений лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Листя кінзи - За смаком (для оздоблення.)
Підготуйте всі інгредієнти. Почистіть моркву і цибулю. Нарубаєте селера, морква, часник, цибуля.
У каструлі розколіть оливкова олія і обсмажуйте цибулю і часник близько 2 хвилин. Додайте кмин і куркуму, і смажте ще хвилину.
Викладіть в каструлю моркву і селеру, обсмажуйте 2 хвилини разом з цибулею і часником. Потім викладіть червону сочевицю, змішайте з овочами.
Додайте в каструлю води і доведіть до кипіння. Варіть на середньому вогні поки червона сочевиця не стане м'якою, хвилин 30. Додати сіль, поперчіть за смаком, додайте лимонного соку. Перемішайте. Потомити ще хвилини три і знімайте з вогню. Перед подачею прикрасьте суп із червоної сочевиці пісний листочками кінзи.