Плов з сочевиці з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Плов з сочевиці з куркою - традиційне блюдо східної кухні, яке я обожнюю готувати на сімейний обід або вечерю. Плов виходить дуже ситним і смачним, Крім того, готується досить швидко.
Приготуємо плов з сочевиці з куркою в домашніх умовах. Куряче філе обсмажуємо з овочами. Окремо зваріть сочевицю, практично до готовності. Додаємо сочевицю до овочів і м'яса, також додайте рис і спеції. Влийте воду і готуйте плов на повільному вогні. Готового блюда потрібно дати настоятися під кришкою, 10 хвилин. Хай щастить!
- Сочевиця - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Олія соняшникова - За смаком
- Куряче філе - 300 грам
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль і перець - За смаком
- Мал - За смаком
Моркву і цибулю дрібно нарізаємо.
На соняшниковій олії обсмажуємо куряче філе і овочі, приблизно 7-8 хвилин.
У глибокій каструлі варимо сочевицю. Коли чечевиця буде майже готова, знімаємо з плити каструлю і виливаємо воду. Перекладаємо сочевицю в каструлю до овочів і курячого філе. Засипаємо промитий рис, додаємо сіль і перець. Вливаємо окріп, щоб покрити вміст каструлю на 1-2 см. Перемішуємо і готуємо на повільному вогні 15 хвилин, вже не перемішуючи.
Смачного!