Каша з сочевиці в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Як правильно приготувати кашу з сочевиці в мультиварці і при цьому зробити так, щоб вона не розварилася і зберегла свій неповторний аромат? Давайте, я розповім.
Сочевиця - рекордсменка за наявністю фолієвої кислоти і заліза. В 200 грамах цього продукту міститься денний зміст цих корисних речовин. Тому рецепт приготування каші з сочевиці буде корисний абсолютно всім.
Смачного!
- Французька (зелена) сочевиця - 1 Склянка
- Червона сочевиця - 0, 5 склянки
- Куряче філе - 700 грам
- Солодкий перець - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Вода - 3 склянки
- Соняшникова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль, перець, зелень - За смаком
Натираємо на крупній тертці моркву.
Курку нарізаємо невеликими шматочками.
Наливаємо трохи соняшникової олії в чашу мультиварки, кладемо туди моркву і зарум'янюється на програмі «Жарка».
Додаємо курку, даємо їй біліть, зарумянівать не потрібно.
Всипаємо дрібно нарізаний помідор і перець, помішувати, чекаємо, коли размягчатся. Програму «Жарка» відключаємо.
Вливаємо воду, кладемо промиту сочевицю, додаємо сіль, перець, можна всипати якісь улюблені приправи (я додала трохи каррі), закриваємо кришку, включаємо програму «Плов» на 1, 5 годину.
Готову страву посипаємо зеленою цибулею і кропом, за бажанням можна додати вершкове масло.