Каша з сочевиці
(покроковий рецепт з фото)
Корисна, ситна, дуже смачна каша з сочевиці в домашніх умовах - чудовий варіант гарніру на обід або вечерю для всієї родини. Пропоную вам взяти на замітку мій простий рецепт її приготування.
Відразу ж хочу звернути вашу увагу на те, що рецепт приготування каші з сочевиці прекрасно підходить не тільки для плити, але і для мультиварки. Якщо у вас під рукою є техніка, рекомендую використовувати її, так як каша виходить просто неймовірно смачною. Але про все по порядку.
1. Для початку на дно чаші мультиварки налийте трохи олії і включіть режим "жарка" .
2. Очистіть цибулину, подрібніть її. Викладіть в чашу і обсмажте до легкого золотистого кольору.
3. Туди ж додайте терту на середній терці моркву. Також рекомендую використовувати солодкий перець або помідор, наприклад.
4. Сочевицю промийте під проточною водою. Коли овочі обсмажити, перекладіть її в чашу. Якщо ви готуєте на плиті, то зручно використовувати сотейник з товстим дном.
5. Залийте в чашу воду так, щоб вона повністю покрила крупу.
6. Додайте сіль, а при бажанні і найрізноманітніші спеції. Ретельно перемішайте.
7. Встановіть режим "каша", "рис" або "плов" (в залежності від вашої техніки). Мінімальний час готування - 30 хвилин. Але його можна збільшити, якщо ви хочете, щоб каша з сочевиці в домашніх умовах була більш щільною.
Подавайте до столу кашу як гарнір до м'яса або з овочами. Смачного!
- Сочевиця - 1 Склянка
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Цибулина - 2-3 штук
- Морква - 2-3 штук
- Сіль - 1 За смаком
1. Для початку на дно чаші мультиварки налийте трохи олії і включіть режим "жарка" .
2. Очистіть цибулину, подрібніть її. Викладіть в чашу і обсмажте до легкого золотистого кольору.
3. Туди ж додайте терту на середній терці моркву. Також рекомендую використовувати солодкий перець або помідор, наприклад.
4. Сочевицю промийте під проточною водою. Коли овочі обсмажити, перекладіть її в чашу. Якщо ви готуєте на плиті, то зручно використовувати сотейник з товстим дном.
5. Залийте в чашу воду так, щоб вона повністю покрила крупу.
6. Додайте сіль, а при бажанні і найрізноманітніші спеції. Ретельно перемішайте.
7. Встановіть режим "каша", "рис" або "плов" (в залежності від вашої техніки). Мінімальний час готування - 30 хвилин. Але його можна збільшити, якщо ви хочете, щоб каша з сочевиці в домашніх умовах була більш щільною.
Подавайте до столу кашу як гарнір до м'яса або з овочами. Смачного!