Плов з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Скажу відразу, що на класику не претендую, а просто хочу показати, як я готую плов з морквою. Ситний, дуже ароматний і смачний, він стане чудовою ідеєю обіду або вечері для всієї родини.
В якості основи я використовую нежирну свинину, вона на мій погляд відмінно підходить. Також я рекомендую додавати спеції для плову, без них навряд чи вийде настільки смачно. Готувати такий плов можна не тільки на плиті, але і в мультиварці.
- Свинина - 600 грам
- Цибулина - 2-3 штук
- Морква - 1 штука (велика)
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Мал - 2 склянки
- Часник - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Вимийте і висушіть м'ясо, очистіть овочі, промийте рис.
У відповідній ємності розігрійте рослинне масло і обсмажте нарізане середніми шматочками м'ясо.
Після додайте нарізану цибулю і смажте ще 3-4 хвилини, помішуючи.
Морква можна нарізати брусочками або натерти на крупній тертці. Викладіть морква, обсмажте пару хвилин всі разом. Додайте трохи води, накрийте кришкою і тушкуйте на середньому вогні 25-30 хвилин.
Після додайте сіль і спеції.
Через 5 хвилин викладіть рис.
Влийте гарячу воду (на палець вище рису). У центр помістіть вимиту головку часнику, не очищаючи. На середньому вогні млоїте плов 15 хвилин.
Коли рис ввібрав всю воду, зніміть плов з вогню, але залиште під кришкою ще хвилин на 10-15 перед подачею.
Смачного!