Рецепт Плов з морквою фото

Плов з морквою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Крупи, Морква, Мал
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Скажу відразу, що на класику не претендую, а просто хочу показати, як я готую плов з морквою. Ситний, дуже ароматний і смачний, він стане чудовою ідеєю обіду або вечері для всієї родини.

В якості основи я використовую нежирну свинину, вона на мій погляд відмінно підходить. Також я рекомендую додавати спеції для плову, без них навряд чи вийде настільки смачно. Готувати такий плов можна не тільки на плиті, але і в мультиварці.

  • Свинина - 600 грам
  • Цибулина - 2-3 штук
  • Морква - 1 штука (велика)
  • Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
  • Мал - 2 склянки
  • Часник - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
плов з морквою - фото крок 1
Вимийте і висушіть м'ясо, очистіть овочі, промийте рис.
плов з морквою - фото крок 2
У відповідній ємності розігрійте рослинне масло і обсмажте нарізане середніми шматочками м'ясо.
плов з морквою - фото крок 3
Після додайте нарізану цибулю і смажте ще 3-4 хвилини, помішуючи.
плов з морквою - фото крок 4
Морква можна нарізати брусочками або натерти на крупній тертці. Викладіть морква, обсмажте пару хвилин всі разом. Додайте трохи води, накрийте кришкою і тушкуйте на середньому вогні 25-30 хвилин.
плов з морквою - фото крок 5
Після додайте сіль і спеції.
плов з морквою - фото крок 6
Через 5 хвилин викладіть рис.
плов з морквою - фото крок 7
Влийте гарячу воду (на палець вище рису). У центр помістіть вимиту головку часнику, не очищаючи. На середньому вогні млоїте плов 15 хвилин.
плов з морквою - фото крок 8
Коли рис ввібрав всю воду, зніміть плов з вогню, але залиште під кришкою ще хвилин на 10-15 перед подачею.
плов з морквою - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти