Рецепт Плов з квасолею фото

Плов з квасолею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Квасоля , Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Відмінний пісний або вегетаріанський варіант плову, в який ми не будемо використовувати абсолютно ніякого м'яса, але зате додамо звичайну білу квасолю - і смачно, і корисно, а ще неймовірно ситно.

Опис приготування:

Якщо ви ще не придумали, як урізноманітнити своє повсякденне меню, то я пропоную на ваш розгляд вельми цікавий рецепт приготування плову з квасолею - ніякого м'яса і зайвого жиру, а квасоля відмінно заповнить необхідний запас білків. Тому страва виходить дуже ситне, але при цьому не завдає шкоди нашому організму холестерином. На мій погляд, такий плов - це хороший варіант для тих, хто стежить за своєю фігурою і здоров'ям, та й усім іншим час від часу не завадило б додавати таке блюдо в свій раціон. А приготувати його дуже просто, єдино, що нам треба зробити - це заздалегідь замочити квасолю, тому що з консервованої смак виходить вже не той, в іншому все легко і швидко. Так давайте приступимо до справи і влаштуємо корисний і смачний вечерю для всієї родини, а мій рецепт плову з квасолею з фото допоможе вам в цьому.

  • Мал - 2 склянки
  • Квасоля біла - 0, 5 склянки
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Спеції - За смаком
плов з квасолею - фото крок 1
Отже, як я вже казала, квасоля краще попередньо замочити на кілька годин. Але у мене в цей раз не було часу на це, тому довелося готувати так. Викладаємо квасоля в каструлю і відварюємо до повної готовності.
плов з квасолею - фото крок 2
Морква трьом на крупній тертці, а цибулю нарізаємо дрібно. Коли квасоля буде готова, додаємо до неї нарізані овочі і 2-3 ложки рослинної олії.
плов з квасолею - фото крок 3
Варимо овочі з квасолею 2-3 хвилини, потім всипаємо попередньо промитий рис.
плов з квасолею - фото крок 4
Вливаємо воду так, щоб рідина була вище рису на 3 см. Солимо, перчимо і заправляємо спеціями.
плов з квасолею - фото крок 5
Накриваємо каструлю кришкою і готуємо плов на повільному вогні до повного приготування рису і випаровування води. Потім перемішуємо вміст каструлі, накриваємо її кришкою і укутують в рушник на 15-30 хвилин. Ось тепер наш плов готовий, і його можна їсти. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти