Плов з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Хочете спробувати оригінальний варіант поєднання улюблених усіма продуктів? Тоді швидше на кухню, щоб приготувати плов з картоплею в домашніх умовах за цим рецептом.
Рецепт приготування плову з картоплею вельми близький до класичного варіанту страви. Такий несподіваний інгредієнт надає йому особливого смаку, так що обов'язково варто спробувати приготувати його.
- Олія - 200 грам
- М'ясо - 500 грам
- Картопля - 300 грам
- Мал - 500 грам
- Помідор - 2 штуки
- Цибулина - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Зіра - 1 щіпка
1. У казані розігріти масло. За цей час очистити і нарізати цибулини середніми півкільцями. Викласти цибулю в казан і смажити, постійно помішуючи, до насиченого кольору, але не дати цибулі горіти.
2. М'ясо вимити, обсушити і нарізати середніми шматочками. В рецепт приготування плову з картоплею можна використовувати яловичину, баранину, свинину і навіть курку. Обсмажити м'ясо до появи апетитною скоринки.
3. Вимити і нарізати маленькими шматочками помідор. Відправити його в казан і обсмажити пару хвилин, щоб він віддав свою кислинку. При бажанні можна використовувати також томатну пасту.
4. Очистити і вимити картопля. Найкраще брати маленького розміру, щоб не розрізати, а використовувати цілком. Викласти очищену картоплю в казан, перемішати і обсмажити протягом декількох хвилин.
5. Додати в казан воду, сіль і спеції. Накрити кришкою і тушкувати близько 30-45 хвилин, в залежності від м'яса. Потім всипати рис і довести плов з картоплею в домашніх умовах до готовності. При бажанні в рис можна вставити вимиту головку часнику. Перед подачею плов можна прикрасити свіжою зеленню.