Рецепт Плов з картоплею фото

Плов з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Картопля, Крупи, Мал
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Хочете спробувати оригінальний варіант поєднання улюблених усіма продуктів? Тоді швидше на кухню, щоб приготувати плов з картоплею в домашніх умовах за цим рецептом.

Рецепт приготування плову з картоплею вельми близький до класичного варіанту страви. Такий несподіваний інгредієнт надає йому особливого смаку, так що обов'язково варто спробувати приготувати його.

  • Олія - 200 грам
  • М'ясо - 500 грам
  • Картопля - 300 грам
  • Мал - 500 грам
  • Помідор - 2 штуки
  • Цибулина - 2 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Зіра - 1 щіпка
плов з картоплею - фото крок 1
1. У казані розігріти масло. За цей час очистити і нарізати цибулини середніми півкільцями. Викласти цибулю в казан і смажити, постійно помішуючи, до насиченого кольору, але не дати цибулі горіти.
плов з картоплею - фото крок 2
2. М'ясо вимити, обсушити і нарізати середніми шматочками. В рецепт приготування плову з картоплею можна використовувати яловичину, баранину, свинину і навіть курку. Обсмажити м'ясо до появи апетитною скоринки.
плов з картоплею - фото крок 3
3. Вимити і нарізати маленькими шматочками помідор. Відправити його в казан і обсмажити пару хвилин, щоб він віддав свою кислинку. При бажанні можна використовувати також томатну пасту.
плов з картоплею - фото крок 4
4. Очистити і вимити картопля. Найкраще брати маленького розміру, щоб не розрізати, а використовувати цілком. Викласти очищену картоплю в казан, перемішати і обсмажити протягом декількох хвилин.
плов з картоплею - фото крок 5
5. Додати в казан воду, сіль і спеції. Накрити кришкою і тушкувати близько 30-45 хвилин, в залежності від м'яса. Потім всипати рис і довести плов з картоплею в домашніх умовах до готовності. При бажанні в рис можна вставити вимиту головку часнику. Перед подачею плов можна прикрасити свіжою зеленню.

Схожі рецепти