Рецепт Плов з анісом фото

Плов з анісом
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня
М'ясо, Зелень, Крупи, Баранина, Мал, Аніс
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Перед вами рецепт приготування плову з анісом. Смачне, в міру екзотичне, але при цьому досить просте в готуванні блюдо полюбилося мені і моїй родині. Спробуйте приготувати, вам теж сподобається!

Перед вами рецепт приготування плову з анісом! впевнена, вам сподобається це блюдо. Аніс надає йому потрібний східний колорит і незабутній аромат! Від такого плову навряд чи хтось зможе відязикатися, я впевнена. Це відмінний спосіб порадувати своїх близьких!

  • Каре ягняти - 700-800 грам
  • Морква - 1 штука (приблизно 110-120 г)
  • Цибуля - 2 штуки (теж приблизно 100-120 г)
  • Часник - 1 штука(1 середня головка)
  • Масло рослинне - 100 грам
  • Мал - 150 грам (довгозерний)
  • Аніс - 0.5 чайних ложки
  • Спеції - За смаком
  • Гайка - 110-120 грам
  • Бульйон овочевий - 300 мілілітрів
  • Ізюм - 20 грам
  • Смородина - 50-60 грам
1
Рис промиємо, перекладемо разом зі смородиною в миску, нехай постоять. Цибуля і моркву подрібнити. Цибуля наріжте тонко, а морква - брусочками.
2
У вок викладіть близько 20 грамів баранячого жиру (можна замінити його просто рослинним маслом). Викладіть і обсмажте до золотистого цибулю в витопився жирі.
3
Потім додайте і обсмажте аніс, кмин, koriandr і Перець чилі. Додайте ще 20 грам жиру (або масла) і морква. Постійно помішуючи, обсмажуйте до м'якості і золотистого.
4
Тепер нарізаємо м'ясо шматками. Їх ми щедро посипаємо спеціями, обсмажити спочатку на сильному вогні на сковороді до рум'яності, а потім в духовці потримаємо 2 годин 140-150 градусах. Треба, щоб воно вкрилося апетитною скоринкою з усіх боків.
5
Тепер обсмажити у великій кількості масла цибулю і часник. Туди ж додамо аніс, гайка, родзинки і промитий рис. Все перемішати і просмажити кілька хвилин.
6
Як тільки закипить бульйон, додаємо всі інгредієнти, зокрема, м'ясо з духовки, і на дуже маленькому вогні тушкуємо.
7
Коли і рис, і м'ясо будуть готові, можна знімати плов з вогню. Насолоджуйтесь!

Схожі рецепти