Курка, запечена з анісом
(покроковий рецепт з фото)
Ароматна і смачна курочка, запечена з анісом і іншими спеціями, - це непередаване задоволення, справжнє свято для шлунка! Підійде і на вечерю, і на обід (якщо додати ще й картопля).
Влаштуйте собі по-справжньому королівський вечерю, тим більше, що тепер ви точно будете знати, як приготувати курку, запечену з анісом. Перед подачею на стіл можна розділити курочку на порційні частини. Крім картоплі, подайте до курки свіжу зелень і томати. Хай щастить!
- Курка - 1 штука
- Картопля - 6-7 штук
- Сіль і перець - За смаком
- Вершкове масло - За смаком
- Аніс мелений - 1-2 Щепоток
- Зіра - 1-2 Щепоток
- Koriandr - 1-2 Щепоток
Курку ретельно промийте та висушіть. Картопля очищаємо від шкірки і промиваємо.
Натріть тушку курки сіллю і перцем. На картоплі зробіть невеликі надрізи.
Перемішуємо між собою по щіпці-двом анісу, koriandra і zirи. Натираємо цією сумішшю спецій курку. Частиною спецій посипаємо надрізи картоплі. Топлене масло кладемо під курку, а також розкладаємо шматочки масла на деку. Вливаємо на деко півсклянки води.
Запікаємо курку протягом 1 години при температурі 220 градусів. Періодично поливаємо тушку топленим маслом з дека.
Смачного!