Рецепт Курка, запечена з анісом фото

Курка, запечена з анісом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Птах, Картопля, Курка, Зелень, Аніс
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Ароматна і смачна курочка, запечена з анісом і іншими спеціями, - це непередаване задоволення, справжнє свято для шлунка! Підійде і на вечерю, і на обід (якщо додати ще й картопля).

Влаштуйте собі по-справжньому королівський вечерю, тим більше, що тепер ви точно будете знати, як приготувати курку, запечену з анісом. Перед подачею на стіл можна розділити курочку на порційні частини. Крім картоплі, подайте до курки свіжу зелень і томати. Хай щастить!

  • Курка - 1 штука
  • Картопля - 6-7 штук
  • Сіль і перець - За смаком
  • Вершкове масло - За смаком
  • Аніс мелений - 1-2 Щепоток
  • Зіра - 1-2 Щепоток
  • Koriandr - 1-2 Щепоток
курка, запечена з анісом - фото крок 1
Курку ретельно промийте та висушіть. Картопля очищаємо від шкірки і промиваємо.
курка, запечена з анісом - фото крок 2
Натріть тушку курки сіллю і перцем. На картоплі зробіть невеликі надрізи.
курка, запечена з анісом - фото крок 3
Перемішуємо між собою по щіпці-двом анісу, koriandra і zirи. Натираємо цією сумішшю спецій курку. Частиною спецій посипаємо надрізи картоплі. Топлене масло кладемо під курку, а також розкладаємо шматочки масла на деку. Вливаємо на деко півсклянки води.
курка, запечена з анісом - фото крок 4
Запікаємо курку протягом 1 години при температурі 220 градусів. Періодично поливаємо тушку топленим маслом з дека.
курка, запечена з анісом - фото крок 5
Смачного!

Схожі рецепти