Плов в горщику з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Цілком гідна альтернатива справжньому плову. Плов в горщику з куркою виходить дуже ароматним, набуває насичений смак - словом, варто спробувати хоча б разочок.
Як відомо, справжній, канонічний плов готують виключно на відкритому вогні і з баранини. Але простий рецепт плову з курки в горщиках теж має право на життя, звичайно якщо ви не сноб Готувати його легко і просто. Духовка - не плита, помішувати страву не треба. А в горщиках плов придбає особливий смак. Можете додати спеціальну приправу для плову, і на запах готового блюда збіжаться всі сусіди Плов з курки в горщиках теж виходить дуже смачним, хоч і істотно відрізняється від традиційного. Спробуйте!
- Куряче м'ясо - 500 грам
- Морква - 2 штуки (середнього розміру або одна велика)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (велика)
- Мал - 300 грам
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Приправа для курки - 2-3 Щепоток
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 3 щіпки
Курку моєму, обробляв на шматочки . Можна готувати плов з м'ясом на кісточках. Я роблю з філе.
Нарізане філе посипаємо спеціями для курки і обсмажити на олії на сковороді хвилин 10
Чистимо цибулю та моркву. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю ріжемо як подобається.
Висипаємо підготовлені цибулю і моркву до м'яса і тушкуємо хвилин 15.
Кількість продуктів у мене розраховане на 3 горщика. Викладаю в горщики куряче м'ясо з овочами, додаю в кожен горщик по 100 грам промитого рису. Краще брати довгозернистий пропарений рис. Солимо, перчимо і наливаємо в горщики воду. Вода повинна бути вище рівня рису приблизно на 2 см. Закриваємо горщики кришками і ставимо в духовку хвилин на 35-40. Готуємо при температурі 200-220 градусів.