Плов в горщику в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Неодноразово перевірений спосіб приготування плову в духовці. Гарантовано смачний результат навіть незважаючи на те, що методика приготування кілька нестандартна.
Приготувати плов в горщиках в духовці в домашніх умовах набагато легше, ніж в казані на вогнищі. Смаком він буде відрізнятися від того, який приготовлений класичним способом, але плов з духовки теж смачний. Цим простим рецептом я користуюся досить часто і результат завжди відмінний. Спробуйте і ви приготувати це смачне блюдо.
- М'ясо - 500 грам
- Мал - 300 грам
- Морква - 2 штуки (середнього розміру)
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 3 щіпки
- Приправи - 3 щіпки (ваші улюблені або спеціальні для плову)
- Зелень кропу, петрушки - 30 грам
- Вода або бульйон - 1, 5-2 склянки
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
Замочуємо рис в підсоленій холодній воді.
М'ясо нарізаємо невеликими шматочками і злегка обсмажити на олії на сковорідці.
Чистимо цибулю та моркву. Нарізаємо цибулю і натираємо моркву на крупній тертці. Обсмажуємо хвилин 10.
Розкладаємо по горщикам м'ясо, цибуля з морквою, спеції, сіль.
Поверх м'яса викладаємо рис. Потім заливаємо гарячим бульйоном або гарячою водою. Рівень води повинен бути вище рівня рису приблизно на 1.5 см. Закриваємо горщики кришок і відправляємо в духовку при 180 градусів приблизно на 1 час 15 хвилин.