Рецепт Плов в горщику в духовці фото

Плов в горщику в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
М'ясо , Крупи , Мал
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 3
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Неодноразово перевірений спосіб приготування плову в духовці. Гарантовано смачний результат навіть незважаючи на те, що методика приготування кілька нестандартна.

Опис приготування:

Приготувати плов в горщиках в духовці в домашніх умовах набагато легше, ніж в казані на вогнищі. Смаком він буде відрізнятися від того, який приготовлений класичним способом, але плов з духовки теж смачний. Цим простим рецептом я користуюся досить часто і результат завжди відмінний. Спробуйте і ви приготувати це смачне блюдо.

  • М'ясо - 500 грам
  • Мал - 300 грам
  • Морква - 2 штуки (середнього розміру)
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 3 щіпки
  • Приправи - 3 щіпки (ваші улюблені або спеціальні для плову)
  • Зелень кропу, петрушки - 30 грам
  • Вода або бульйон - 1, 5-2 склянки
  • Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
плов в горщику в духовці - фото крок 1
Замочуємо рис в підсоленій холодній воді.
плов в горщику в духовці - фото крок 2
М'ясо нарізаємо невеликими шматочками і злегка обсмажити на олії на сковорідці.
плов в горщику в духовці - фото крок 3
Чистимо цибулю та моркву. Нарізаємо цибулю і натираємо моркву на крупній тертці. Обсмажуємо хвилин 10.
плов в горщику в духовці - фото крок 4
Розкладаємо по горщикам м'ясо, цибуля з морквою, спеції, сіль.
плов в горщику в духовці - фото крок 5
Поверх м'яса викладаємо рис. Потім заливаємо гарячим бульйоном або гарячою водою. Рівень води повинен бути вище рівня рису приблизно на 1.5 см. Закриваємо горщики кришок і відправляємо в духовку при 180 градусів приблизно на 1 час 15 хвилин.

Схожі рецепти