Пиріг в горщику з куркою і овочами
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг в горщику з куркою і овочами - це традиційне блюдо англійської кухні, яке являє собою печеня, запечене в духовці під кришечкою з листкового тіста.
Оригінальний спосіб приготування домашнього пирога з досить простими і доступними кожному інгредієнтами. Домашній пиріг з начинкою з овочів з куркою в горщику приємний на будь-якій кухні в будь-якому будинку. Ароматний, ніжний і ситний, та ще й з хрусткою скоринкою!
- Цибуля - 1/2 штуки
- Морква - 1/2 штуки
- Селера - 1/2 штуки
- Куркума - 1/4 чайних ложки
- Вершки - 1/4 склянки
- Вершкове масло - 20 грам
- Чебрець - 1/4 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Яйце - 1 штука
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Листкове тісто - 500 грам
1. Розтопіть вершкове олії в алюминевой каструлі, насипте в неї подрібнену цибулю, морква і селера. Готуйте овочі протягом трьох хвилин, поки цибуля не стане прозорим.
2. Додайте до овочів дрібно нарізане м'ясо курки. Посипте зверху борошном, влийте бульйон.
3. Як тільки суміш почне густіти, приправте її куркумою, чебрецем, сіллю і перцем.
4. Влийте вершки, нагрійте суміш і вимкніть вогонь.
5. Розкачайте тісто в тонкий лист, помістіть в форму для випікання.
6. Змішайте яйце і воду, змастіть цією сумішшю тісто. Викладіть рівномірно начинку по периметру коржа.
7. Випікайте пиріг протягом півгодини при температурі 180 градусів до хрусткої скоринки.