Картопля з овочами в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі смачний, ароматний картопля з овочами в горщику. Приготувати це блюдо можна з того, що є в холодильнику, інгредієнти в цьому варіанті можна замінити іншими.
1. Рецепт приготування картоплі з овочами в горщику слід почати з включення духовки. Вона повинна бути добре розігріта.
2. Картопля вимити, почистити і нарізати невеликими кубиками.
3. Морква очистити і нарізати тонкими кружечками.
4. Помідори залити окропом, потім потримати під холодною водою. Очистити від шкіри, а м'якоть розім'яти.
5. Цибулину очистити і нарізати півкільцями. Цей простий рецепт картоплі з овочами в горщику можна доповнити й іншими овочами.
6. На сковороду покласти сало або бекон, обсмажити трохи.
7. На що залишився від сала жиру обсмажити овочі хвилин 5-7. Посолити за смаком готові овочі.
8. Часник видавити через прес або натерти на тертці.
9. Змішати м'якоть помідора зі сметаною і часником. Якщо ви не великий шанувальник часнику, то можна змастити їм стінки кожного горщика. В отриману суміш додати близько 0.5 літра кип'яченої води.
10. У горщик скласти овочі.
11. Зверху викласти по шматочку обсмаженого сала.
12. У кожен горщик залити заправку.
13. Акуратно покласти зверху 1 горошину перцю і 1 лавровий листочок (так, щоб можна було їх дістати перед подачею).
14. Надіслати горщики, накриті кришкою, в духовку мінімум на годину. Потім перевірити готовність виделкою.
Подавати можна на тарілці або прямо в горщику.
- Картопля - 10-12 штук
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Бекон або сало - 6 скибочок
- Помідор - 2 штуки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Перець горошком - 6 штук
- Лавровий лист - 6 штук
- Сіль - 1 щіпка
2. Картопля вимити, почистити і нарізати невеликими кубиками.
3. Морква очистити і нарізати тонкими кружечками.
4. Помідори залити окропом, потім потримати під холодною водою. Очистити від шкіри, а м'якоть розім'яти.
5. Цибулину очистити і нарізати півкільцями. Цей простий рецепт картоплі з овочами в горщику можна доповнити й іншими овочами.
6. На сковороду покласти сало або бекон, обсмажити трохи.
7. На що залишився від сала жиру обсмажити овочі хвилин 5-7. Посолити за смаком готові овочі.
8. Часник видавити через прес або натерти на тертці.
9. Змішати м'якоть помідора зі сметаною і часником. Якщо ви не великий шанувальник часнику, то можна змастити їм стінки кожного горщика. В отриману суміш додати близько 0.5 літра кип'яченої води.
10. У горщик скласти овочі.
11. Зверху викласти по шматочку обсмаженого сала.
12. У кожен горщик залити заправку.
13. Акуратно покласти зверху 1 горошину перцю і 1 лавровий листочок (так, щоб можна було їх дістати перед подачею).
14. Надіслати горщики, накриті кришкою, в духовку мінімум на годину. Потім перевірити готовність виделкою.
Подавати можна на тарілці або прямо в горщику.