Рецепт Картопля з овочами в горщику фото

Картопля з овочами в горщику
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі
Дієтичне харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Пропоную вашій увазі смачний, ароматний картопля з овочами в горщику. Приготувати це блюдо можна з того, що є в холодильнику, інгредієнти в цьому варіанті можна замінити іншими.

1. Рецепт приготування картоплі з овочами в горщику слід почати з включення духовки. Вона повинна бути добре розігріта.

2. Картопля вимити, почистити і нарізати невеликими кубиками.

3. Морква очистити і нарізати тонкими кружечками.

4. Помідори залити окропом, потім потримати під холодною водою. Очистити від шкіри, а м'якоть розім'яти.

5. Цибулину очистити і нарізати півкільцями. Цей простий рецепт картоплі з овочами в горщику можна доповнити й іншими овочами.

6. На сковороду покласти сало або бекон, обсмажити трохи.

7. На що залишився від сала жиру обсмажити овочі хвилин 5-7. Посолити за смаком готові овочі.

8. Часник видавити через прес або натерти на тертці.

9. Змішати м'якоть помідора зі сметаною і часником. Якщо ви не великий шанувальник часнику, то можна змастити їм стінки кожного горщика. В отриману суміш додати близько 0.5 літра кип'яченої води.

10. У горщик скласти овочі.

11. Зверху викласти по шматочку обсмаженого сала.

12. У кожен горщик залити заправку.

13. Акуратно покласти зверху 1 горошину перцю і 1 лавровий листочок (так, щоб можна було їх дістати перед подачею).

14. Надіслати горщики, накриті кришкою, в духовку мінімум на годину. Потім перевірити готовність виделкою.

Подавати можна на тарілці або прямо в горщику.

  • Картопля - 10-12 штук
  • Цибулина - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Бекон або сало - 6 скибочок
  • Помідор - 2 штуки
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Перець горошком - 6 штук
  • Лавровий лист - 6 штук
  • Сіль - 1 щіпка
1. Рецепт приготування картоплі з овочами в горщику слід почати з включення духовки. Вона повинна бути добре розігріта.

2. Картопля вимити, почистити і нарізати невеликими кубиками.

3. Морква очистити і нарізати тонкими кружечками.

4. Помідори залити окропом, потім потримати під холодною водою. Очистити від шкіри, а м'якоть розім'яти.

5. Цибулину очистити і нарізати півкільцями. Цей простий рецепт картоплі з овочами в горщику можна доповнити й іншими овочами.

6. На сковороду покласти сало або бекон, обсмажити трохи.

7. На що залишився від сала жиру обсмажити овочі хвилин 5-7. Посолити за смаком готові овочі.

8. Часник видавити через прес або натерти на тертці.

9. Змішати м'якоть помідора зі сметаною і часником. Якщо ви не великий шанувальник часнику, то можна змастити їм стінки кожного горщика. В отриману суміш додати близько 0.5 літра кип'яченої води.

10. У горщик скласти овочі.

11. Зверху викласти по шматочку обсмаженого сала.

12. У кожен горщик залити заправку.

13. Акуратно покласти зверху 1 горошину перцю і 1 лавровий листочок (так, щоб можна було їх дістати перед подачею).

14. Надіслати горщики, накриті кришкою, в духовку мінімум на годину. Потім перевірити готовність виделкою.

Подавати можна на тарілці або прямо в горщику.

Схожі рецепти