Курка в горщику в духовці з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо кулінарна фантазія вас на час залишила, пропоную скористатися цим простим рецептом курки в горщику в духовці з овочами! інгредієнти доступні, а блюдо дуже ситне і смачне. Раджу!
Рецепт курки в горщику в духовці з овочами досить простий, тим більше, що овочі ви завжди можете додавати будь-які, які знайдуться в холодильнику. Наприклад, коли в магазин бігти далеко, а порадувати домашніх дуже хочеться, я обходжуся класичним поєднанням картоплі, курки і цибулі з морквою. Смачно!
- Курка - 350 грам
- Картопля - 500 грам
- Кабачок - 200 грам
- Перець болгарський - 150 грам
- Селера - 1 штука (стебло)
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Спеції - 1 За смаком
- Кетчуп - 2-3 Ст. Ложок
1. Картоплю ріжемо невеликими шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі до напівготовності. Розкладаємо по горщикам. Спеції та масло додаємо до смаку.
2. Цибулю і моркву подрібнити і обсмажити на олії разом з куркою. Як тільки зарум'яняться, додамо інші овочі, кетчуп і спеції. Вогонь зменшуємо, доводимо до кипіння.
3. Перекладаємо цю суміш в горщики поверх картоплі. Сіль і спеції - за смаком. Долийте трохи води або бульйону, якщо рідини виділилося мало. Накриваємо кришками і відправляємо гаситися на 40 хвилин при 180 градусах в духовці.
4. Готово! Можна подавати прямо в горщиках, а можна розділити на порції і подавати в тарілках. Смачного!