Рецепт Курка в горщику в духовці фото

Курка в горщику в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

З усіх способів приготування цієї всесвітньо популярної птиці простий рецепт курки в горщику в духовці - для мене один з улюблених. Думаю, вам теж сподобається!

Опис приготування:

Якщо ви запитаєте мене, чому ж хороша така курка, я без тіні сумніву відповім - всім! поєднання продуктів - курка, гриби, картопля, цибуля, крем - класичне. Спосіб приготування - один з найбільш"ненапряжних" і в той же час корисних: не потрібно довго стояти біля плити, а страва виходить майже дієтичне. Подавати його можна як на повсякденний, так і на святковий стіл… Загалом, переваг у цього рецепта приготування курки в духовці в горщику достатньо.

Ви можете використовувати як куряче філе, так і цілу курку (в інгредієнтах я вказую саме її). У першому випадку менше метушні, але з цілої куркою виходить смачніше - кісточки дають навар і аромат, яких від філе і чекати не варто. Просто розрубати м'ясисті частини птиці (ноги і грудку) на невеликі шматочки - так, щоб на порцію доводилося 2-3. Шкіру краще зняти. А з спинки і крил зваріть потім бульйон! Єдине, що потрібно врахувати - в духовці горщики з такою куркою повинні знаходитися хвилин на 15-20 довше.

  • Курка - 1 штука (або файл - приблизно 600 г)
  • Гриби сушені - 1 Склянка (або свіжі - приблизно 300 г)
  • Картопля - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Крем - 1, 5 склянки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Лавровий лист - 3-4 штук
курка в горщику в духовці - фото крок 1
Куряче м'ясо нарізати невеликими кубиками.
курка в горщику в духовці - фото крок 2
Попередньо замочені сушені гриби подрібнити. Рідина не виливати - вона стане в нагоді!
курка в горщику в духовці - фото крок 3
Змішати гриби з очищеними і нарізаними цибулею та картоплею.
курка в горщику в духовці - фото крок 4
Наповнити горщики сумішшю грибів і овочів приблизно на половину. Зверху викласти курку.
курка в горщику в духовці - фото крок 5
Посолити, поперчити і налити в кожен по кілька ложок сметани.
курка в горщику в духовці - фото крок 6
Влити грибний настій, накрити кришками і відправити горщики в духовку. Температура - 180З, час запікання - приблизно 1 час.
Готову страву можна подавати як в горщиках, так і виклавши на порційні тарілки. Не забудьте посипати подрібненою зеленню! ;)

Схожі рецепти