Курка в горщику в духовці
(покроковий рецепт з фото)
З усіх способів приготування цієї всесвітньо популярної птиці простий рецепт курки в горщику в духовці - для мене один з улюблених. Думаю, вам теж сподобається!
Якщо ви запитаєте мене, чому ж хороша така курка, я без тіні сумніву відповім - всім! поєднання продуктів - курка, гриби, картопля, цибуля, крем - класичне. Спосіб приготування - один з найбільш "ненапряжних" і в той же час корисних: не потрібно довго стояти біля плити, а страва виходить майже дієтичне. Подавати його можна як на повсякденний, так і на святковий стіл… Загалом, переваг у цього рецепта приготування курки в духовці в горщику достатньо.
Ви можете використовувати як куряче філе, так і цілу курку (в інгредієнтах я вказую саме її). У першому випадку менше метушні, але з цілої куркою виходить смачніше - кісточки дають навар і аромат, яких від філе і чекати не варто. Просто розрубати м'ясисті частини птиці (ноги і грудку) на невеликі шматочки - так, щоб на порцію доводилося 2-3. Шкіру краще зняти. А з спинки і крил зваріть потім бульйон! Єдине, що потрібно врахувати - в духовці горщики з такою куркою повинні знаходитися хвилин на 15-20 довше.
- Курка - 1 штука (або файл - приблизно 600 г)
- Гриби сушені - 1 Склянка (або свіжі - приблизно 300 г)
- Картопля - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Крем - 1, 5 склянки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Лавровий лист - 3-4 штук
Готову страву можна подавати як в горщиках, так і виклавши на порційні тарілки. Не забудьте посипати подрібненою зеленню! ;)